Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Winkelende Mislintat haalt dop van ketchupfles

Hebben jullie ook zo’n enerverende dinsdagavond achter de rug? Lange tijd was het oorverdovend stil rondom inkomende transfers bij Ajax, maar Sven Mislintat lijkt zijn portemonnee te mogen trekken.

02 augustus 2023 - 10:19
Mislintatnerveus800
Het zijn drukke tijden voor Mislintat. © AFC Ajax

Het meest concreet is de aanstaande transfer van Carlos Borges. De negentienjarige buitenspeler komt over van het beloftenelftal van Manchester City. De verwachting is dat hij snel wordt gepresenteerd, nadat hij al eerder medisch werd gekeurd. Met dat nieuws pakte sportjournalist Fabrizio Romano uit, waarna Nederlandse media de berichtgeving bevestigden.

Borges kan duizelingwekkende statistieken overleggen. Hij werd afgelopen seizoen verkozen tot beste speler van de Premier League 2, al vinden we het moeilijk in te schatten hoe dat niveau zich verhoudt tot de eredivisie. Met de transfer zou een bedrag van ongeveer twintig miljoen euro zijn gemoeid. Manchester City heeft naar verluidt een terugkoopoptie en doorverkooppercentage bedongen.

Borges was echter niet de enige naam die op de nieuwssites verscheen. Zowel Voetbal International als De Telegraaf meldden dat een akkoord met Eintracht Frankfurt over doelman Dian Ramaj dichtbij is. De 21-jarige keeper, met wie Ajax persoonlijk al rond is, moet het keepersbestand versterken. Dat is noodzakelijk nu Remko Pasveer minimaal twee maanden aan de kant staat, terwijl Jay Gorter – eventueel op huurbasis  – mag vertrekken. Ramaj was bij Eintracht Frankfurt tweede doelman achter Kevin Trapp. 

Aanbevolen
Goed gesprek tussen Sneijder en deel Ajaxaanhang

Als Mislintat deze twee deals weet te sluiten, is de directeur voetbalzaken overigens nog niet uitgewinkeld. Versterking in het hart van de defensie heeft immers de hoogste prioriteit. Josip Sutalo staat nog altijd bovenaan het verlanglijstje. Hoewel Dinamo Zagreb geen haast heeft, lijkt de deal steeds meer de kant van Ajax op te vallen. 

Ondertussen schaakt Mislintat op meerdere borden. Zo weet De Telegraaf dat de Japanse verdediger Hiroki Ito wordt gezien als de ideale back-up van Jorrel Hato. Ito, die onder contract staat bij VfB Stuttgart en tien interlands speelde voor de nationale ploeg van Japan, is geen onbekende van Mislintat. Hij haalde hem in de zomer van 2021 voor vier ton naar de Duitse club.

Het prijskaartje van de Japanner wordt geschat op zo’n zestien miljoen euro. Een zeer fors bedrag. Mislintat kijkt daarom ook naar alternatieven. De naam van Ian Maatsen wordt door VI genoemd als mogelijke aanwinst voor de linksbackpositie, al lijkt Burnley FC momenteel de beste papieren te hebben. 

Tegelijkertijd blijft de vraag welke spelers de deur van de Johan Cruijff Arena nog achter zich dichttrekken. Het is geen geheim dat Edson Álvarez en Mohammed Kudus azen op een transfer. Een vertrek van Davy Klaassen en Steven Berghuis is ook niet uitgesloten. 

Kortom, het bal is geopend. Augustus belooft een hectische maand te worden, terwijl de eredivisie alweer snel van start gaat. 

Aanbevolen
Noem per land de speler met de meeste duels voor Ajax

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >