Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Goed gesprek tussen Sneijder en deel Ajaxaanhang

De kou is uit de lucht tussen Wesley Sneijder en een deel van de Ajaxaanhang. De recordinternational bracht maandag een bezoek aan het supportershome, waar hij in gesprek ging met een afvaardiging van de F-side en de Ajax Supporters Delegatie (ASD).

02 augustus 2023 - 12:16
Sneijder Actie 1200
Sneijder heeft zijn excuses aangeboden. © AFC Ajax

Het nieuws dat Sneijder een rol zou krijgen bij Ajax, veroorzaakte nogal wat commotie onder een deel van de supporters. Een paar jaar geleden verklaarde Sneijder in verschillende filmpjes openlijk zijn liefde voor FC Utrecht. Daarin dreef hij ook meermaals de spot met Ajax. Dat viel niet bij iedereen even lekker. Een terugkeer in de Johan Cruijff Arena was voor sommige supporters dan ook onbespreekbaar.

De 39-jarige Sneijder, die honderdtachtig officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax speelde, besloot het gesprek aan te gaan met afgevaardigden van de F-side en de Ajax Supporters Delegatie. ‘Tijdens dit gesprek heeft Wesley aangegeven dat hij in het verleden dingen heeft gedaan die niet handig waren. Hij heeft daarvoor zijn excuses gemaakt’, zo lezen we.

‘Ook wij hebben onze frustratie geuit. We waarderen het enorm dat Wesley de moeite heeft genomen om contact met ons op te nemen en ons in het supportershome te woord te staan. Voor vele Ajacieden is Wesley een icoon van onze club. We hebben voor hem in de hekken gehangen. Voor ons is de kou uit de lucht. Alles wat er is gebeurd, sluiten we hiermee af,’ zijn de afsluitende woorden.

Aanbevolen
Winkelende Mislintat haalt dop van ketchupfles

Ook Sneijder heeft van zich laten horen op sociale media. ‘Ajacieden, ik heb met de F-side gesproken. Over mij. Over wat ik in het verleden heb gedaan wat niet handig was. Daarvoor mijn excuses gemaakt! Maar vooral over Ajax. Ajax is voor mij veel meer dan een voetbalclub. Ajax is familie. Ik ben een ras-Utrechter. Voor mij geldt ook: voor eens een Ajacied, voor altijd een Ajacied.’

Overigens is het nog geen uitgemaakte zaak dat Sneijder een rol krijgt bij Ajax. Wie weet dat daar na het gesprek tussen de oud-voetballer, de F-side en de ASD verandering in komt. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >