Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn: ‘Ze konden Gorter alleen maar vanaf elf meter verslaan’

Maurice Steijn was een tevreden man na het laatste fluitsignaal van Ludogorets - Ajax. Hij zag zijn ploeg met 4-1 zegevieren. Mohammed Kudus was met drie treffers de grote man, maar ook Jay Gorter kreeg de handen op elkaar.

24 augustus 2023 - 22:37
Steijn 1200 (1)
Steijn zag een effectief Ajax en was daar blij mee. © Pro Shots

“Ik heb een effectief Ajax gezien,” klonk het bij RTL7 uit de mond van een zichtbaar contente Steijn. “We speelden een redelijk goede eerste helft, waarin we eindelijk de kansen hebben benut. Dat was belangrijk. De tweede treffer van Kudus was schitterend.”

Daar sprak Steijn terechte woorden, want het betrof hier een ware teamgoal. Kudus was het eindstation, maar de opbouw via Kenneth Taylor en Brian Brobbey die eraan voorafging, was prachtig om te zien. Na de 0-4 van Kudus werd het flink frivool binnen de lijnen. Steijn: “Hier en daar overdreven ze wat met overstapjes, maar dat hoort ook een beetje bij Ajax.”

Vooral in de tweede helft kwam Ludogorets een aantal keer gevaarlijk voor de dag. Het was te danken aan Gorter dat de Bulgaren maar niet wisten te scoren. Zeker driemaal had de goalie een prima reflex in huis. Een penalty tegen was hem te machtig, maar verder zag het er uitstekend uit. Dat was ook zijn trainer opgevallen.

Aanbevolen
Gorter blij dat hij eindelijk kon uitblinken bij Ajax

“Jay was heel belangrijk op momenten. Ze konden hem alleen maar verslaan vanaf elf meter. En ook daar zat hij dichtbij.” Gorter werd in aanloop naar de pingel overigens ontzettend hinderlijk in de ogen geschenen met een laser, maar besloot daar na wat klagen overheen te stappen.

Steijn noemde de zege ontzettend belangrijk voor het goede gevoel binnen de ploeg. Hij gunde Kudus vlak voor tijd een gloriemoment. “Ik gaf hem een publiekswissel. Die verdiende hij ook. Het is knap – ondanks alle transferperikelen – dat hij zo stoïcijns blijft. Hoe hard we hem gaan missen als hij nog vertrekt? De vraag stellen, is ‘m beantwoorden.”

Ajax gaat zich volgens Steijn nog verder versterken. “Dat moet wel op een aantal posities. Daar zijn we hard mee bezig. We hebben nog zeven dagen. Eduard Spertsyan is niet meer aan de orde. Dat gaat volgens mij niet meer gebeuren.”

Wat er wel gaat gebeuren? We zijn net zo benieuwd als jullie.

Aanbevolen
Ajax na ruime zege op rozen in play-offs en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >