Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gorter blij dat hij eindelijk kon uitblinken bij Ajax

Jay Gorter was een blij man na afloop van het gewonnen duel met Ludogorets (1-4). De doelman was met enkele cruciale reddingen van grote waarde voor zijn ploeg. Eindelijk kon hij bij Ajax onder de lat laten zien wat hij in zijn mars heeft.

24 augustus 2023 - 22:47
Gorter Goed 1200
Gorter brengt meermaals knap redding. © Pro Shots

“Voor mij was dit fijn,” zei Gorter met een stralende lach voor de camera van RTL 7. “Ik heb eindelijk een lekkere pot kunnen keepen, waarin ik kon uitblinken. Eigenlijk was dit de eerste keer dat ik belangrijk kon zijn voor Ajax. Dat geeft een goed gevoel, al weet ik dat er ook voor mij nog een hoop te verbeteren is.”

Gorter leek vorig seizoen op een basisplaats bij Ajax af te stevenen, maar een dramatisch optreden in de strijd om de Johan Cruijffschaal tegen PSV (3-5) kostte hem zijn plek onder de lat. Die ongelukkig avond bleef hem lang achtervolgen. De doelman werd immers verhuurd en kreeg dus geen kans om zich te revancheren.

Deze zomer stond hij wederom op de nominatie om te worden verhuurd, maar na het geblesseerd wegvallen van Gerónimo Rulli kreeg Gorter de kans. Op bezoek bij Ludogorets greep hij die met beide handen aan. “Ik weet dat het er bij mij in zit, want ik heb het eerder bij Go Ahead Eagles ook laten zien. Ik schreeuw het niet van de daken, maar ik hoop dat ik dit kan vasthouden.”

Aanbevolen
Steijn: ‘Ze konden Gorter alleen maar vanaf elf meter verslaan’

Ondanks dat Ajax zich in de nog lopende transferperiode voor een miljoenenbedrag verzekerde van de diensten van Diant Ramaj, is het Gorter die in de afgelopen drie duels de voorkeur kreeg van Maurice Steijn. Toch komt dat voor de doelman niet als een grote verrassing.

“Nee, ik ben niet verbaasd, want ik weet dat de trainer vertrouwen in me heeft. Ik heb goede gesprekken met hem gehad. We zijn ook wel eens geclasht, maar ik weet wat hij van mij vindt. Ik houd me daarom niet bezig met een aankoop, maar met mezelf. Gelukkig heb ik het nu kunnen laten zien.”

Of hij nog wel eens terugdenkt aan die beroerde wedstrijd tegen PSV van vorig jaar? “Inmiddels heb ik dat achter me gelaten. In het voetbal gaat het met ups en downs. Dus ik blijf met beide voeten op de grond staan.”

Aanbevolen
Ajax na ruime zege op rozen in play-offs en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >