Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn heeft vertrouwen in aankopen en in elkaar vallen van puzzel

Er is bij Ajax een flinke metamorfose gaande. Tot nu toe vertrokken er veertien spelers, terwijl er tien aankopen werden gedaan. Daar moet Maurice Steijn een draaiend elftal van zien te maken. De trainer heeft er alle vertrouwen in dat de puzzel in elkaar gaat vallen.

30 augustus 2023 - 15:48
Steijnaankopen800
Steijn wil tegen Ludogorets een gefocust Ajax zien. © AFC Ajax

Dit alles liet Steijn weten tijdens de persconferentie in aanloop naar de return tegen Ludogorets. Voordat de transfergekte aan bod kwam, ging het kort over de wedstrijd van donderdag. De trainer kan tegen de Bulgaren weer beschikken over Brian Brobbey, die vorige week met lichte klachten naar de kant ging. De zieke Steven Berghuis is daarentegen een twijfelgeval. 

Ajax verschafte zichzelf in de Huvepharma Arena een prima uitgangspositie. Dat mag in de eigen Johan Cruijff Arena niet meer misgaan, toch? “Dat lijkt me niet. Wat je wel wil voorkomen, is dat je door misplaatste arrogantie niet bij de les bent. Dat kan blessures veroorzaken. De spelers moeten honderd procent gefocust zijn. We nemen deze wedstrijd heel serieus, ondanks dat we er goed voorstaan.” 

Wij van Ajax Life vroegen Steijn naar de belangrijkste les die hij trok uit de heenwedstrijd. “Het verschil tussen de eerste en tweede helft. Dat hebben we met de spelers besproken, aan de hand van statistieken. Zo hadden we na rust bijvoorbeeld honderd passes minder, terwijl we ook minder duels aangingen. Dat kan met de stand te maken hebben, maar ik vind het een gevaar. Ik hoop dat de spelers daarvan leren.” 

Aanbevolen
Rensch ziet zichzelf ondanks jonge leeftijd ook als leider

Dan terug naar de transfermarkt, waarop Ajax de laatste weken flink actief is. Steijn is blij met de versterking van de selectie, maar ziet ook dat er een metamorfose gaande is in Amsterdam. Ondanks alles heeft hij vertrouwen in de aankopen. “Met een groot gedeelte van de nieuwkomers heb ik al getraind. Nu moeten ze het in de wedstrijden laten zien.” 

Hoelang het gaat duren voordat de puzzel in elkaar valt, moet blijken. Steijn denkt met Gastón Ávila en Josip Sutalo in ieder geval twee spelers in huis te hebben die hij snel kan inpassen. “Dat zijn jongens waarvan we verwachten dat ze weinig aanpassingsproblemen hebben. Van de andere spelers moet dat nog blijken. We zijn veel met ze bezig en laten ze zien hoe we willen spelen.”

Veruit het grootste gedeelte van de aankopen heeft een buitenlandse nationaliteit. Dan valt al snel de term ‘vreemdelingenlegioen’. Is dat terecht? Steijn daarover: “Ik denk dat er ook spelers tussen zitten die het Ajax-DNA bezitten. Dan heb je het over individuele kwaliteit, bravoure, vooruit durven spelen en voetballen om te winnen.”

Hoewel Steijn natuurlijk het liefst was ingestapt in een elftal waarop hij kan voortborduren, ziet hij het smeden van een nieuw en succesvol team ook als een mooie uitdaging. Of dat gaat lukken? “Ja, dat gaat lukken,” zo is de trainer vastberaden.

Aanbevolen
Steijn sprak uitgebreid met Vos over zijn ‘goede perspectief’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >