Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn sprak uitgebreid met Vos over zijn ‘goede perspectief’

Er werd wekenlang geroepen om aankopen. Nu die achter elkaar volgen, is daar onherroepelijk die ene vraag: is Ajax een opleidingsclub of een koopclub? Trainer Maurice Steijn snapt de discussie en ging er uitgebreid op in.

30 augustus 2023 - 15:32
Vos 1200
Vos in actie namens Jong Ajax tegen De Graafschap. © Pro Shots

Dat deed de trainer tijdens de persconferentie in aanloop naar de return tegen Ludogorets. Over die wedstrijd ging het echter amper. Steijn snapt dat talenten bij Ajax altijd de kans moeten krijgen. Hij is echter van mening dat dit in Amsterdam nog altijd gebeurt. De beste speelt. Jorrel Hato was daar vorig seizoen een goed voorbeeld van. Dure aankoop Calvin Bassey zat op de bank. Ben je goed genoeg, dan kom je bovendrijven.

“Als je kijkt naar de laatste twee wedstrijden, dan spelen we met zeven zelfopgeleide spelers in de basis. Ik kijk welke spelers het beste zijn, ondanks waar ze vandaan komen. Natuurlijk wil je spelers uit je opleiding gebruiken en in het proces meenemen, maar dan moeten ze daar wel klaar voor zijn. Net als het team. Je kunt nu wel een talent voor de leeuwen gooien, maar daar kun je een jongen ook mee kapot maken. Daar denken we goed over na.”

Het ging ook veelvuldig over Silvano Vos, die onlangs bijtekende tot de zomer van 2028. Nathan van Kooperen, werkzaam hij het bureau dat de belangen van Vos behartigt, slingerde een pinnig Tweetje de wereld in. Hij noemde Ajax een koopclub, in tegenstelling tot een opleidingsclub. De boter op het hoofd moet zwaar hebben aangevoeld, maar goed…

Aanbevolen
Rensch ziet zichzelf ondanks jonge leeftijd ook als leider

Steijn werd in de perskamer van de Johan Cruijff Arena wel gevraagd naar het perspectief van Vos. “Die is heel goed,” reageerde de trainer klip en klaar. “Ik sprak dinsdag met hem en we hebben net met elkaar op mijn kantoor gesproken. Hij wil slagen bij Ajax. Op dit moment vinden we dat hij nog niet klaar is voor Ajax 1,” zo is Steijn duidelijk.

Dat neemt niet weg dat Steijn meteen gebruik maakt van Vos als dat nodig is. “Hij heeft de kwaliteiten om overeind te blijven in het eerste elftal, maar om nu te concurreren met Branco van den Boomen en Benjamin Tahirovic, is lastig.”

Vos moet dus eerst keihard knallen bij Jong Ajax. Of zoals Marc Overmars dat in zijn tijd als directeur voetbalzaken veelvuldig zei: zorg eerst maar eens dat je over een langdurige periode de allerbeste bent bij Jong Ajax. Dan komt de rest echt wel.

Steijn wil die uitdaging dolgraag aangaan met Vos. Het traject voor de jongeling is duidelijk: alles spelen bij Jong Ajax en altijd meetrainen met de eerste selectie. “Van daaruit kijken we wat zijn beste positie is. We praten met hem of hij een zes, een acht of toch een toekomstig nummer twee is. Hij vertrok in elk geval met een hele grote smile uit mijn kantoor.”

Aanbevolen
Steijn heeft vertrouwen in aankopen en in elkaar vallen van puzzel

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >