Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rensch ziet zichzelf ondanks jonge leeftijd ook als leider

Devyne Rensch moet zich deze dagen vaak voorstellen aan nieuwe teamgenoten. De een na de andere aankoop meldt zich deze dagen op sportpark De Toekomst. De jonge Ajacied wil iedereen zo goed mogelijk helpen.

30 augustus 2023 - 14:49
Rensch 1200
Rensch wil vorig seizoen graag vergeten. © Pro Shots

“Ik wil dat ze hier meteen gelukkig zijn. Dat ze weten dat ze zich hier thuis kunnen en moeten voelen,” vertelt Rensch tijdens de persconferentie in aanloop naar de return tegen Ludogorets. “Dat kan door af en toe een gesprekje te voeren. Dat hoeft niet altijd over voetbal te gaan, maar ook over het privéleven.”

Eigenlijk zou Steven Berghuis aanschuiven voor het perspraatje, maar de aanvaller zit grieperig thuis. Zijn trainer hoopt echter dat Berghuis weer fris en fruitig is voor het duel met de Bulgaren. Afijn, Rensch nam de honneurs waar.

“Ik heb een goede indruk van de nieuwe spelers. Het is ook aan mij de nieuwelingen zich goed te laten voelen. Dan halen ze het beste uit zichzelf. Ik verwacht van mezelf dat ik een soort van leider voor nieuwe spelers ben. Ik ben pas twintig jaar, maar heb toch al veel wedstrijden voor Ajax gespeeld.”

Aanbevolen
Steijn sprak uitgebreid met Vos over zijn ‘goede perspectief’

Een van die nieuwelingen is Georges Mikautadze (22). De Georgische aanvaller trainde donderdag voor het eerst mee met zijn nieuwe collega’s en maakte indruk. “We deden partijtje en je zag al snel dat hij uit alle hoeken kan scoren. Hij is ontzettend behendig.”

Rensch had afgelopen weekeinde graag het thuisduel met FC Volendam gespeeld, maar die wedstrijd werd door de KNVB verplaatst. Alles om Ajax de ruimte te geven zich goed voor te bereiden op de terugwedstrijd tegen Ludogorets, waar een week eerder al met 4-1 van werd gewonnen.

“Ik speel liever twee duels in de week,” beaamde Rensch desgevraagd aan Ajax Life. “Maar het is niet anders. Dan moet je als speler tijdens de training extra loopjes pakken om goed fit te blijven. Een probleem is het dus ook weer niet.”

Rensch zag op zijn positie Anton Gaaei komen en Jorge Sánchez vertrekken. Hoe kijkt hij naar zijn kansen? “Vorig seizoen was lastig. Het was er eentje om snel te vergeten, al moet je er ook van leren. Dit seizoen moet mijn seizoen worden. Ik moet knallen en dat gaat ook goedkomen. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Aanbevolen
Steijn heeft vertrouwen in aankopen en in elkaar vallen van puzzel

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >