Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn acht Ajax klaar voor competitiestart en bespreekt staat selectie

Maurice Steijn stelt dat zijn ploeg klaar is voor de competitiestart. De 3-1-nederlaag tegen Borussia Dortmund oogt op papier niet prettig, maar de trainer zag een goed Ajax.

Door Jordy Haak
06 augustus 2023 - 20:08
Steijn Doraja 1200
Steijn zag bij vlagen een goed Ajax tegen Dortmund. © Pro Shots

“Bij vlagen hebben we heel behoorlijk voetbal laten zien,” reageert Steijn in gesprek met onder andere Ajax Life. “Zeker gezien de tegenstand vond ik ons misschien wel de beste wedstrijd van de voorbereiding spelen. Daarbij wil ik ook het fantastische publiek bedanken, dat de hele wedstrijd vol achter de ploeg bleef staan.”

Ondanks zijn optimisme, schroomt Steijn niet de zorgelijke punten aan te stippen. “We hebben weer veel kansen gecreëerd, maar niet afgemaakt. En verdedigend werd er niet altijd goed ingegrepen. Dat zag je bij de laatste drie oefenduels telkens terug. We kregen veruit de meeste mogelijkheden, maar de wedstrijden gingen wel verloren.”

De trainer koos ervoor aanwinst Jakov Medic na rust binnen de lijnen te brengen, terwijl de nieuwkomer nog geen enkele training met zijn nieuwe ploeggenoten had afgewerkt. “Hij is zaterdag pas bij ons in het hotel aangekomen, maar ik wilde hem per se zien. Achterin is het immers nog behoorlijk broos. Als er komende week iets met een verdediger gebeurt, moet hij tegen Heracles sowieso spelen. Dan kan hij maar beter nu zijn vuurdoop hebben gehad.”

Ondertussen blijft de roep om versterkingen in het hart van de defensie groot. Die wens leeft ook bij Steijn, maar de trainer predikt geduld. Zoals hij dat de laatste weken steeds deed. “Natuurlijk houden we ook de data van de play-offs van de Europa League in de gaten. Het liefst hoop ik er dan extra krachten bij te hebben, maar als dat niet lukt, gaan we het met deze jongens doen. De jonkies doen het hartstikke goed.”

Aanbevolen
Ajax verliest generale repetitie van Dortmund en dit valt op

Over de status van de mogelijke komst van Josip Sutalo kan Steijn niet veel nieuws vertellen. “Het ziet er nog steeds goed uit, maar er zijn nog geen handtekeningen gezet. De speler zelf wil graag naar Ajax, maar hij is niet de enige partij.”

Maandag melden Jorge Sánchez en Edson Álvarez zich weer op De Toekomst, waarna de twee Mexicanen dinsdag op de training aansluiten. Het is echter maar de vraag of Álvarez – net als Kudus – komend weekeinde nog Ajacied is. “In mijn ogen zijn dit twee sterkhouders van Ajax. Zolang er geen akkoord ligt met een andere club, maak ik gebruik van ze. Het liefst zou ik ze allebei bij Ajax houden, maar er zijn vorig jaar afspraken met hen gemaakt. Daar houdt de club zich aan.”

Ook de toekomst van Steven Berghuis bij Ajax leek de laatste weken onzeker, maar aan die onduidelijkheid kan Steijn wel een einde maken. “Ik heb deze week met hem gesproken en hij heeft expliciet aangegeven dat hij bij de club wil blijven. Steven is heel trots voor Ajax te spelen.”

Ondanks dat er de komende tijd ongetwijfeld nog de nodige mutaties gaan plaatsvinden in de selectie, is Steijn dus positief gestemd. “We hadden al een fijne groep en er zijn een aantal goede karakters bijgekomen. We hebben een prima trainingsweek achter de rug. Iedereen oogt topfit en ik zie veel plezier. Op basis van het duel met Dortmund denk ik dat we klaar zijn voor de competitiestart.”

Aanbevolen
Medic stond bij Stuttgart ook al op wensenlijst van Mislintat

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >