Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen: ‘Ik geef altijd alles voor Ajax en dat blijf ik doen’

We weten allemaal dat Davy Klaassen de afgelopen jaren wat heeft ingeleverd, maar tijdens het uitduel met Excelsior (2-2) liet de middenvelder zien dat je hem er maar beter bij kunt hebben. De Ajacied ging na afloop kort in op zijn toekomst.

20 augustus 2023 - 09:37
Klaassenexcaja800
Klaassen weet nog niet of hij vertrekt. © Pro Shots

Klaassen noemt de wedstrijd tegen Excelsior teleurstellend. De middenvelder zag vanaf de bank dat Ajax stroperig voetbalde. “We spelen niet zoals we willen,” concludeert hij voor de draaiende camera van ESPN. “Nu doen we het te veel op individuele kwaliteiten, maar daar kun je niet op varen. We moeten tegenstanders als team kapot spelen.”

Kortom: het moet beter. Dat de vernieuwde selectie van Maurice Steijn nog beter op elkaar ingespeeld moet raken, vindt Klaassen niet gek. “We hebben natuurlijk een hoop nieuwe gezichten erbij gekregen. Dan is het logisch dat niet alles perfect gaat, maar daar streef je wel naar. En dat maakt het teleurstellend.”

Klaassen begon in Kralingen op de bank. Na ongeveer een uur kwam hij binnen de lijnen. Een kwartier later was hij trefzeker. “Dat is ook wat ik wil brengen,” stelt Klaassen. “Maar ik ben hier niet voor mezelf. Ik ben er voor de ploeg,” vervolgt de middenvelder, die niet tevreden is over zijn eigen invalbeurt. “Die was ook teleurstellend. Je scoort, maar we winnen niet.”

Aanbevolen
Bergwijn rekent zichzelf eerste tegengoal van Excelsior aan

Tot slot gaat het over de toekomst van Klaassen. De trainer gaf al eerder aan de Ajacied een belangrijke speler te vinden, zowel binnen als buiten het veld. Steijn vertelde daarbij ook dat de concurrentie op het middenveld groot is. Hij weet niet of hij Klaassen in Amsterdam de speeltijd kan geven die de middenvelder misschien wil.  

Zelf kan Klaassen nog geen uitspraak doen over een vertrek. “Je weet het niet. Ik kan nu wel zeggen dat ik blijf of dat ik wegga, maar dat weet je gewoon nooit. Nu ben ik bij Ajax en ben ik ook gefocust op Ajax. Ik geef altijd alles voor de club en dat blijf ik doen. Dat is volgens mij nooit anders geweest.”

Aanbevolen
Steijn over linksbacks: ‘Moet een schepje bovenop’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >