Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn rekent zichzelf eerste tegengoal van Excelsior aan

We zijn pas twee potjes onderweg, maar kunnen het eerste puntenverlies van dit seizoen al noteren. Ajax speelde veel te zwak op bezoek bij Excelsior, met een 2-2-gelijkspel als resultaat. Steven Bergwijn weet dat hij bij de eerste tegentreffer scherper moest zijn.

19 augustus 2023 - 19:30
Bergwijnexcaja800
Bergwijn ziet nog geen reden voor paniek. © Pro Shots

Wat er misging in Rotterdam? Ajax maakte de kansen zelf niet af, terwijl het te gemakkelijk doelpunten weggaf. Het is al weken een terugkerend probleem. Daar kwam bij dat de ploeg van Maurice Steijn in een veel te laag tempo speelde. De spelers stonden niet vanaf het begin ‘aan’.

Ook Bergwijn zag dat Ajax matig begon. “De eerste helft, vooral de eerste minuten, beginnen we veel te slap. Zoals de trainer voor de wedstrijd aangaf: in dit soort duels moet je honderd procent geven. Daar hebben we het laten liggen,” zo antwoordt de aanvoerder op vragen van Ajax Life

In de rust werden de woorden van Steijn herhaald. “Er werd gezegd dat we op een veel hoger tempo moesten spelen en scherper moesten zijn. Dan speel je Excelsior kapot,” aldus Bergwijn, die zich geen zorgen maakt over de productiviteit van het elftal. “Dat soort dingen gebeuren. Uiteindelijk gaan die kansen er wel in.”

Aanbevolen
Steijn over linksbacks: ‘Moet een schepje bovenop’

Het stroeve spel van Ajax was mede te danken aan het gortdroge kunstgras, maar de aanvaller wil zich daar niet achter verstoppen. “Het veld is slecht en stroef, maar dat weet je. Als Ajax op bezoek komt, doen ze er alles aan het ons moeilijk te maken. Daar moeten we mee dealen. Dit mag geen excuus voor het puntenverlies zijn.”

Waar Bergwijn wel van baalt, is zijn eigen rol bij de eerste tegengoal. “Mijn tegenstander loopt te makkelijk uit mijn rug weg. Ik zag ‘m niet gaan. Dat mag niet gebeuren. Daar moet ik scherper zijn. Bij die tweede goal moet de bal gewoon worden weggewerkt.” 

Ondertussen wordt nog altijd hard gewerkt aan inkomende transfers. Of dat is wat Ajax op dit moment nodig heeft? “Natuurlijk is het top dat er aanwinsten bijkomen, maar dat is iets voor als ze speelgerechtigd zijn. Met de jongens die op het veld stonden, moeten we ook kunnen winnen van Excelsior.”

Reden voor ongerustheid is er volgens Bergwijn nog niet. “Natuurlijk is iedereen in de kleedkamer teleurgesteld, maar er is totaal geen reden voor paniek. We moeten positief zijn en bij elkaar blijven. Als je de kansen afmaakt, win je hier met ruime cijfers.”

Aanbevolen
Ajax morst al vroeg in het seizoen punten en dit valt op…

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >