Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax moet meerdere erkennen in FC Groningen

Waar de bal voor Ajax 1 zaterdag weer gaat rollen, daar kwam Jong Ajax vrijdag voor het eerst dit seizoen in actie. Met FC Groningen kreeg de ploeg van Dave Vos gelijk een pittige tegenstander voor de kiezen. In de Euroborg gingen de talenten met 4-1 onderuit.

12 augustus 2023 - 09:19
Grojajverslag800
Rasmussen maakte de enige Jong Ajaxtreffer. © Pro Shots

Opvallend was dat Dave Vos – met Urby Emanuelson naast hem op de bank – ervoor koos Silvano Vos centraal achterin te zetten. Ar’jany Martha, die normaal gesproken als aanvaller speelt, kwam vanaf de linksbackpositie in actie. Kian Fitz-Jim maakte zijn officiële rentree, nadat hij in april geblesseerd raakte.   

Gehuld in het diamantenshirt kende Jong Ajax een lastige openingsfase. Groningen klapte er bovenop. De beste kansen waren dan ook voor de thuisploeg. Nadat de Groningers al enkele keren voor het doel van Charlie Setford waren verschenen, was het na een halfuur ook echt raak. Marco Rente kopte zijn ploeg vanuit een corner op voorsprong. 

Via onder andere Gabriel Misehouy probeerde Jong Ajax van zich af te bijten, maar na een tweede tegentreffer was het verzet al snel gebroken. De talenten kregen de kans zich te herpakken toen de wedstrijd tijdelijk werd stilgelegd vanwege ‘vreugdebier’ op het veld. Het was echter Groningen dat de bovenliggende partij bleef. 

Aanbevolen
Steijn legt uit waarom Ziyech voorlopig geen optie is bij Ajax

Tomas Suslov gooide de wedstrijd voor de thuisploeg in het slot. Hoewel Jong Ajax wist dat het in de Euroborg zou verliezen, bleef het stoïcijns doorvoetballen. Dat leverde nog een fraaie treffer van Christian Rasmussen op. Johan Hove tilde de marge in blessuretijd weer naar drie.

Zo verloor Jong Ajax zijn openingsduel in de Keuken Kampioen Divisie. Op maandag 21 augustus krijgt het wederom te maken met een sterke tegenstander. Dan komt De Graafschap op bezoek in Amsterdam.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >