Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eerste Nederlandse woord dat Mikautadze wil leren? Doelpunt!

Georges Mikautadze (22) mag zichzelf Ajacied noemen. Hij is – na Shota Arveladze en Georgi Kinkladze – de derde Georgiër in dienst van Ajax. De aanvaller heeft veel zin in zijn nieuwe avontuur en kan niet wachten om te beginnen.

30 augustus 2023 - 09:36
Mikautadze 1200 (1)
Mikautadze neemt een kijkje in de kleedkamer. © AFC Ajax

Mikautadze werd door Ajax gepresenteerd met een video waarin hij staarde naar een tv-scherm waarop hij keek naar Arveladze als speler van Ajax. Turend naar de beelden ziet hij het ene na het andere prachtige doelpunt voorbijschieten.

Vervolgens krijgt Mikautadze een iPad in zijn handen gedrukt. Arveladze had namelijk ook een videoboodschap voor de nieuwe aanwinst in Amsterdam: “Ik wil Georges en zijn familie feliciteren met een transfer naar een van de beste teams ter wereld. De Ajaxfans kunnen er zeker van zijn dat Georges aan de verwachtingen voldoet,” horen we Arveladze zeggen.

“Ik word hier heel blij van,” reageert Mikautadze bij Ajax TV op de beelden van zijn landgenoot. “Arveladze was natuurlijk een grote speler. Hij drukte zijn stempel zowel hier als bij andere clubs. Ik ben blij dat ik hier bij Ajax in zijn voetsporen mag treden. Mijn doelen zijn om speeltijd te krijgen en te laten zien dat ik de kwaliteiten heb om hier basisspeler te worden. Ik wil simpelweg laten zien wat ik kan.”

Aanbevolen
Mislintat: ‘Zegt niets dat Mikautadze op tweede Franse niveau speelde’

Mikautadze was meteen enthousiast toen Ajax zich meldde. “Ik was heel trots toen ik hoorde van de interesse. Iedereen weet wat de naam Ajax betekent in het voetbal. Het is een club waar veel bekende voetballers speelden. Ik twijfelde dus geen seconde naar Ajax te komen.” Het zijn de teksten die we al veelvuldig hoorden van eerdere aanwinsten in de huidige transferperiode. Natuurlijk vertelt de aanvaller ook wat we van hem mogen verwachten.

“Ik ben een complete speler, die de bal graag wil hebben. Technisch, snel en met een neusje voor de goal. Ik hou van scoren en assists geven, maar boven alles hou ik van winnen. Ik haat verliezen. Ik ben tweebenig. Dat is een enorm voordeel. Al van kinds af aan train ik veel met mijn linker, mijn zwakste been. Beetje bij beetje groeide mijn linker naar het niveau van mijn rechter.”

Cristiano Ronaldo is voor Mikautadze zijn grote voorbeeld. Hij roemt de Portugees om het werk dat hij leverde om zijn hoge niveau te bereiken. “Ik vergelijk mezelf qua spel met niemand hoor. Ik heb mijn eigen persoonlijkheid en ben uniek. Ik leg mijn eigen pad af, maar op mentaal gebied probeer ik mezelf wel met Ronaldo te vergelijken.”

Tot slot vertelt de nieuwe Ajacied desgevraagd welk Nederlandse woord hij als eerste wil leren: “Doelpunt!”

Aanbevolen
Arveladze noemt landgenoot Mikautadze een doelpuntenmachine

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >