Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor houdt rug recht na kritiek: ‘Ik ben geen opgever’

Kenneth Taylor heeft een regelrechte baalweek achter de rug. De middenvelder kreeg een berg kritiek over zich heen na een matig optreden bij het Nederlands elftal. Met Ajax liep hij zondag opnieuw averij op in de eredivisie (0-0).

02 april 2023 - 15:22
Taylor Eagles Ajax 1200
Taylor was een lichtpuntje tijdens het duel met Go Ahead. © Pro Shots

De twintigjarige Ajacied heeft wel eens betere tijden gekend. Toch was hij in Deventer een van de weinige lichtpuntjes aan Amsterdamse zijde. Met enkele prima passes leidde hij de schaarse kansen van Ajax in. Genoeg voor een uiterst noodzakelijke driepunter was het niet. De equipe van John Heitinga slaagde er niet in de stugge defensie van Go Ahead Eagles te slechten.

“De frustratie is groot. Go Ahead is geen gemakkelijke tegenstander, maar we hadden deze wedstrijd moeten winnen om druk op Feyenoord te blijven geven,” stelde Taylor voor de camera van ESPN. “Waardoor we na rust zo weinig kansen creëerden? Het is lastig om direct de vinger op de zere plek te leggen. Ik heb er wel een idee over, maar dat komt later.”

Taylor hield de analyse liever intern. De afgelopen week lag hij zelf onder een vergrootglas. Na de nederlaag van het Nederlands elftal tegen Frankrijk (4-0) werden de vlijmscherpe pijlen van de media veel op hem gericht. Taylor oogde volgens meerdere analisten nog als een jeugdspeler, kon de hoge intensiteit niet aan en reageerde te laat op wedstrijdsituaties.

Aanbevolen
Klaassen wil zich niet verschuilen achter afgekeurd doelpunt

Zelf stelt Taylor dat dit soort spijkerharde kritiek erbij hoort. Daar word je snel een grote jongen van. “De eerste dag na de wedstrijd was het natuurlijk niet leuk, maar het leven gaat door. Falen hoort erbij om de top te halen. Daar geloof ik zelf erg in. Het was voor mij niet de eerste keer dat me zoiets overkomt. Daar praat ik ook over met bijvoorbeeld mijn vader en manager. Ik ben geen opgever.”

Taylor besefte zich als geen ander dat er snel weer een nieuwe wedstrijd zou volgen. Daarin heb je de kans om herstel te tonen en iets te doen met de kritiek. “De aanmerkingen van de trainer zijn natuurlijk het belangrijkste. Daar luister ik goed naar en ga ik mee aan het werk. Tegen Go Ahead moest ik er weer staan. Helaas was het niet voldoende voor een overwinning.”

Tot slot kreeg Taylor de vraag of het voor een jonge speler lastig is wanneer in de media hard over je wordt geoordeeld. “Jullie moeten ook verkopen, hè? Simpel, het hoort erbij,” was zijn eerlijke reactie. “Jullie maken televisie en ik moet laten zien dat ik met de kritiek kan omgaan.”

De titelstrijd lijkt na het nieuwe puntenverlies van Ajax voorbij. Het veiligstellen van de tweede plaats wordt moeilijk zat. Toch weigert Taylor de handdoek al te werpen. “Natuurlijk wordt het nu heel moeilijk. Maar zolang het kan, moet je erin blijven geloven.”

Aanbevolen
Heitinga verklaart waarom hij niet Bassey of Hato, maar Baas opstelde

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >