Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen wil zich niet verschuilen achter afgekeurd doelpunt

Het ging na afloop van het uitduel met Go Ahead Eagles (0-0) veel over het onterecht afgekeurde doelpunt van Mohammed Kudus. Toch wil Davy Klaassen zich daar niet achter verschuilen. Ajax was simpelweg niet goed genoeg, zo oordeelt de middenvelder.

02 april 2023 - 15:31
Klaassengaeaja800
Ajax gaat niet met knikkende knieën naar De Kuip. © Pro Shots

Bij Ajax hadden ze de landstitel nog niet uit het hoofd gezet, ondanks het gat naar Feyenoord. Het enige wat de ploeg kon doen, was al zijn resterende wedstrijden winnen. In die missie zijn de Ajacieden niet geslaagd. Klaassen wil nog steeds niet opgeven, maar erkent wel dat de kans op het kampioenschap steeds kleiner en kleiner wordt.

In Deventer stelde Ajax wederom teleur. Er werd voor de vierde keer op rij niet gewonnen van Go Ahead. Hoe komt het toch dat het telkens zo moeizaam gaat tegen die ploeg? “We kwamen wel in de positie om kansen te creëren, maar waren niet nauwkeurig genoeg in de laatste pass en loopactie. Zoiets luistert heel nauw,” legt Klaassen uit.

Vooral in de tweede helft waren de kansen schaars. We proberen vaak positief te blijven, maar richting de eindfase hadden we niet het gevoel dat er een Amsterdams doelpunt zou vallen. Ajax leek bijna machteloos. “Dat is een groot woord, maar het is wel frustrerend. Je speelt gewoon niet goed. De kansen die je krijgt, moeten erin.” 

Aanbevolen
Taylor houdt rug recht na kritiek: ‘Ik ben geen opgever’

Kudus kopte wel degelijk een bal binnen, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Later bleek dat het doelpunt onterecht was afgekeurd, omdat de lijntjes in Zeist niet konden worden getrokken. Klaassen snapt daar helemaal niks van, al wil hij het puntenverlies niet aan die situatie wijden.

“Ik vind het onbegrijpelijk dat er geen techniek is om zo’n situatie te checken. Zoiets moet toch te bewerkstelligen zijn in de eredivisie? Blijkbaar is dat lastig. Maar je moet je nooit verschuilen achter zulke dingen, of daarmee je eigen spel goed praten.”

Terwijl het in de competitie zware slotweken lijken te worden, is Ajax nog wel in de race voor de KNVB-beker. Met Feyenoord-uit wacht een loodzware opdracht. Klaassen stelt dat Ajax ondanks de slechte vorm niet met knikkende knieën naar De Kuip gaat. “Het enige wat we in eigen hand hebben, is woensdag. Dan moeten we het laten zien. We willen naar de finale.”

Aanbevolen
Heitinga verklaart waarom hij niet Bassey of Hato, maar Baas opstelde

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >