Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Rulli flink onder indruk van met rechts en links vurende Berghuis

Steven Berghuis had het goed naar zijn zin tegen Fortuna Sittard. Als rechtsbuiten was hij met twee treffers verantwoordelijk voor de helft van de Amsterdamse productie: 4-0. Dat was na een aantal weken kwakkelen erg welkom!

10 april 2023 - 07:53
Berghuis 1200
Berghuis schoot ze lekker binnen! © De Brouwer

We waren richting Fortuna-thuis benieuwd wie de geblesseerde Mohammed Kudus op rechts zou vervangen. Francisco Conceição wellicht? Nee, niks ervan. John Heitinga koos er doodeenvoudig voor Berghuis op zijn ouwe plekkie te laten starten. En dat pakte uitstekend uit. Berghuis speelde eindelijk weer een lekkere wedstrijd.

“Vandaag was leuk,” sprak hij dan ook droogjes voor de camera van ESPN. “Het ging goed. Ik was belangrijk en kan op die plek spelen, zoals je weet. Die eerste goal was ook weer ouderwets. Naar binnen en de verre hoek zoeken.”

De bal ging er inderdaad keurig in. Binnenkantje paal. Paste precies. Na zijn doelpunt volgde er een kushandje. Voor wie was die? “Voor mijn dochtertje. We hadden vanmorgen een paasontbijtje. Toen vroeg ze daarom. Dat is leuk. Ze begint het een beetje te begrijpen.”

Het tweede doelpunt van Berghuis was een fraaie. Hij leek de goal al voorbij gedribbeld, maar vanuit de draai schoot hij de bal alsnog hoog in het dak van het doel. Een hele fraaie! En met rechts, al weet Berghuis als geen ander dat hij met beide voeten goed kan afdrukken.

Aanbevolen
Heitinga over passeren Wijndal en Bassey: ‘Is geen signaal’

“Het was een wat opportuun schot, maar dat mag ook weleens. Natuurlijk scoor ik vaker met links als je procentueel kijkt. Gerónimo Rulli gaf me laatst nog een compliment op de training. Ik train veel met rechts. Hij zei: ‘Ik heb niet veel linkspoten gezien die zo goed met rechts kunnen schieten’. Dat was wel leuk.”

Het was hoe dan ook fijn dat Berghuis weer een lekkere pot speelde, want dat was al wel een poosje geleden. De aanvaller weet dat zelf ook, maar was er niet minder blij om. Het krachtsverschil met Fortuna was enorm. Dan is het alleen maar goed om dat ook in cijfers tot uitdrukking te brengen. Berghuis wist ook wel raad met zijn directe opponent op het veld.

Berghuis: “Ze speelden met vier verdedigers. Dan voelde je bij Remy Vita – zonder iemand in de rug – toch de angst om er kort op te zitten. Tegen zulke tegenstanders, als je zeventig procent balbezit hebt op hun helft, kan je ook prima als rechtsbuiten spelen met veel variatie om je heen.

Zolang Kudus geblesseerd is, vervangt Berghuis hem vermoedelijk op die plek. Waar hij ook speelt, hij doet het naar zijn beste kunnen. “Ik ben een aanvallende creatieveling. Dat vind ik. Dan is het aan de trainer waar hij me wil gebruiken.”

Aanbevolen
Scorende Taylor gelooft niet echt in vorm

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >