Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Na Veldmate trekt ook Ouaali Ajaxdeur achter zich dicht

We ontvingen woensdag een persbericht van Ajax waarin we lazen dat meesterscout Henk Veldmate de club verliet. Een dag later ontvangen we een schrijven waarin we zien dat ook hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali bij Ajax vertrekt.

13 april 2023 - 15:18
Ouaali 1200
Ouaali is het langstzittende hoofd jeugdopleiding. © AFC Ajax

Zo gaat het hard met Ajaxwerknemers die de deur achter zich sluiten. Ouaali vertrekt deze zomer bij de club. Hij heeft de Ajaxdirectie laten weten zijn contract niet te verlengen. Deze zou per 30 juni 2023 aflopen.

Ouaali begon halverwege seizoen 2011/2012 als trainer in de jeugdopleiding van onze mooie club. Hij was vanaf 2014 werkzaam als coördinator van de bovenbouw. Deze functie combineerde hij vanaf 2015 met die van ad interim hoofd jeugdopleiding.

Een jaar later werd hij officieel aangesteld als hoofd jeugdopleiding. Niemand vervulde die rol langer dan Ouaali dat deed. Hij wil er echter niet mee doorgaan in Amsterdam. Een ander moet het overnemen.

Aanbevolen
Vragenvuur: wat wil jij weten van Álvarez?

Ouaali zegt daar zelf het volgende over: “Ruim elf jaar zette ik mij – samen met collega’s – met veel plezier in voor onze jeugdopleiding. In mijn optiek is dat nog steeds de levensader van de club. In die jaren konden we veel jeugdspelers begeleiden in hun individuele weg naar Ajax 1. Daar ben ik zeer trots op.”

“Ik ben tot de conclusie gekomen dat het tijd is het stokje over te dragen,” vervolgt Ouaali. “Ik bedank de club en alle collega’s voor alle vertrouwen in de afgelopen jaren. Ik blijf op afstand natuurlijk altijd betrokken bij de club.”

Algemeen directeur Edwin van der Sar vindt het jammer dat Ouaali besluit weg te gaan. “We hadden graag met hem verder gewild. Ik kijk terug op een prettige samenwerking van elf jaar, waarin we veel meemaakten. We bedanken hem voor wat hij voor Ajax heeft gedaan. Ik wens hem veel succes.”

Zo volgen de Ajaxnieuwtjes elkaar in rap tempo op. Het nieuws rondom hoofdscout Veldmate werd woensdag immers al bekend. Hij kwam in 2016 naar Amsterdam om leiding te geven aan de scoutingafdeling. Hij is inmiddels teruggekeerd naar zijn oude werkgever, FC Groningen.

Aanbevolen
Leergierige Hato weet wat hij kan en vooral wat er beter moet

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >