Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Met welke spelers won Ajax in 2006 de bekerfinale van PSV?

Bij de KNVB-bekerfinale tussen Ajax en PSV denken we snel aan de 5-0-zege uit 1998. Onze club won echter ook de eindstrijd van PSV in 2006. We zijn benieuwd of jij nog weet met welke spelers Ajax dat jaar richting De Kuip reed.

26 april 2023 - 09:30
Quiz 1200
Huntelaar was met twee treffers de grote man. © AFC Ajax

De bekerzege uit 2006 lijkt soms een beetje weggezakt bij de mensen, maar toch was het een mooie dag. Eentje waarop Klaas Jan Huntelaar de grote man was. Hij scoorde tweemaal. De laatste maakte hij ver in blessuretijd. Een handige reflex was genoeg. Als een buizerd die zijn prooi pakt. Wild geschreeuw en uitzinnige vreugde. Een serieus lekkere manier om de dennenappel op te eisen.

Maar met wie zat Huntelaar die dag in de spelersbus? Welke collega’s zaten met hem in de kleedkamer? Welke Ajacieden werden door trainer Danny Blind in de basis gezet? Welke spelers vielen in en wie bleef op de bank? Precies dat vragen we jou in onderstaande quiz.

Je krijgt acht minuten de tijd om alle basisspelers, invallers en ongebruikte spelers hieronder in te vullen. We zijn benieuwd hoe ver je komt. We gokken zomaar dat sommige namen je alweer ontschoten zijn...

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >