Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Álvarez is na nieuwe schorsing niet van plan speelstijl te veranderen

Edson Álvarez pakte tegen FC Emmen (3-1) zijn tiende gele kaart van het seizoen. Daardoor is hij geschorst voor het belangrijke uitduel met PSV. Het is niet de eerste keer dat de Mexicaan door kaartenlast aan de kant staat. Toch is hij niet van plan zijn speelstijl te veranderen.

17 april 2023 - 09:19
Alvarezajaemm800
Álvarez was het niet eens met arbitrale beslissing. © AFC Ajax

De gele kaart was een flinke smet op de zege. Je kunt je afvragen of het verstandig was Álvarez op te stellen, wetende dat hij op scherp stond voor PSV-uit. De Mexicaan krijgt dit seizoen voor 33 procent van zijn overtredingen een gele prent. Aan de andere kant kun je vraagtekens zetten bij het feit of het een terechte gele kaart was.

Álvarez doet dat voor de camera van ESPN zelf ook. “Om eerlijk te zijn, ben ik heel boos. Volgens mij was het een hele normale overtreding. Ik verdiende geen gele kaart. Daarbij was het ook nog mijn eerste overtreding van de wedstrijd. Door een slechte beslissing mis ik een hele belangrijke wedstrijd.”

Het is niet de eerste keer dat Álvarez een wedstrijd moet uitzitten vanwege een schorsing. Tegen Emmen pakte hij alweer zijn tiende gele kaart van het eredivisieseizoen. Dat zijn geen malse aantallen. Wat zegt dat over zijn manier van spelen? “Niks, dat is mijn stijl. Dat kan ik niet veranderen. Dat wil ik ook niet veranderen.” 

Aanbevolen
Heitinga overwoog niet om Álvarez aan de kant te houden tegen FC Emmen

“Er zat een aantal kaarten bij die ik verdiende, maar ook die ik niet verdiende,” vervolgt Álvarez, die verder niet te veel naar de arbitrage wil wijzen. “Sommige scheidsrechters maken fouten, maar dat maakt niet uit. Dit is mijn manier van spelen en die ga ik niet aanpassen.” 

We roemen Álvarez vaak om zijn vechtlust, maar zien ook dat hij soms onnodig tegen een gele prent op loopt. Is er dan echt niet iets wat hij daar zelf aan kan veranderen? “Nou, misschien…. Tussen die tien gele kaarten zaten er een aantal vanwege aanmerkingen op de leiding of een opstootje. Maar bij de rest ging ik er nooit in met een slechte bedoeling. Ik ben een speler die altijd op het randje speelt. Scheidsrechters kunnen dat beoordelen hoe ze willen.”

Aanbevolen
Grillitsch: ‘Als je maanden niet speelt, is het zoeken naar ritme’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >