Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic: ‘Liverpool-uit is voor spelers en fans ongelooflijk mooi’

Dusan Tadic speelde twee jaar geleden al met Ajax op Anfield, maar zonder supporters vond hij het niet zo leuk. Dinsdag is er wel publiek. Dat maakt dat de aanvoerder er volop zin in heeft.

12 september 2022 - 18:58
Tadic 1200 (1)
Tadic leeft mee met fans in stress op Schiphol. © Pro Shots

Op het moment dat Tadic de media te woord staat vanuit de perszaal op Anfield, zitten supporters op Schiphol in de stress. De drukte op de luchthaven is enorm. De vraag is of iedereen Liverpool gaat halen. De captain baalt er ook van. “We willen onze fans op Anfield. De situatie op Schiphol is heel vervelend.”

Veel supporters bevolken de pubs in de stad, maar we leven mee met de Ajacieden die zich afvragen of het allemaal nog gaat lukken. Tadic hoopt dat de fans die dinsdag in het uitvak zitten weer volle bak gaan. “De supporters moeten doen wat ze altijd doen, ons vol energie steunen.”

Aanbevolen
Schreuders elf: wie stuur jij het veld op voor treffen met Liverpool?

Tadic weet nog goed hoe de ambiance twee jaar geleden was op Anfield. “We verloren met 1-0 in een fifty-fityduel. Het was een aparte wedstrijd zonder fans. Om die reden was het ook niet zo’n leuke pot om te spelen. Nu is alles anders. Dat is heel mooi. Het is een groot stadion. De ambiance zal geweldig zijn. Liverpool-uit is voor spelers en fans ongelooflijk mooi.”

Volgens Tadic is er voor hem niet zo’n groot verschil in het spelen vanaf links of rechts. Het zit ‘m volgens de Ajacied vooral in de automatismen. “Ik speelde jaren met Daley Blind of Nico Tagliafico achter me. We zijn weer op zoek naar automatismen met nieuwe spelers en posities. Daar moeten we het goede gevoel weer in vinden. Dat gaat steeds beter, maar die dingen hebben even tijd nodig.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘Genieten laat ik aan spelers en supporters over’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >