Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder: ‘Genieten laat ik aan spelers en supporters over’

Anfield stond bij veel Ajaxsupporters hoog op de bucketlist. Toch is het niet alleen voor Ajacieden bijzonder om in en tegen Liverpool te spelen. Ook Alfred Schreuder en Dusan Tadic kijken uit naar het duel, alhoewel winnen boven genieten gaat.

12 september 2022 - 18:58
Schreuderlivaja800
Communiceren in een vol stadion is lastig, aldus Schreuder. © AFC Ajax

Zowel Schreuder als Tadic kennen Anfield al. De trainer was er ooit met zijn voormalig club TSG 1899 Hoffenheim, terwijl de aanvoerder in zijn Premier League-tijd de nodige potjes in het stadion afwerkte. Tadic speelde in het seizoen 2020/2021 ook al met Ajax op Anfield, maar toen bleven de tribunes leeg.

Nu staat er een nieuwe editie op het programma. En deze keer in een vol stadion. We verwachten het nodige supportersgeluid, zowel vanuit het uit- als thuisvak. Dat is in de Johan Cruijff Arena eigenlijk niet anders tijdens Europese avondjes. Kom je er als trainer dan eigenlijk nog wel bovenuit? 

Aanbevolen
Tadic: ‘Liverpool-uit is voor spelers en fans ongelooflijk mooi’

“Dat is lastig,” zo antwoordt Schreuder op een vraag van Ajax Life. “Op de momenten dat het kan, proberen we te communiceren. Uiteindelijk heb je langs de zijlijn niet zo veel invloed. Dan moet je de spelers het vertrouwen geven. We hebben veel jongens, zoals Dusan en Daley Blind, die deze grote wedstrijden al vaker hebben gespeeld.”

Of Schreuder tijdens zo’n duel nog geniet van de sfeer? Dat laat hij aan de spelers en supporters over. Hij focust zich vooral op de wedstrijd. Daarom stelden we dezelfde vraag aan Tadic.

“Je bent gefocust op het winnen van wedstrijd, maar moet ook plezier hebben. Dit is een ongelofelijk stadion. Je doet nu waar je van droomt als je vijf of zes jaar bent. Plezier is belangrijk, maar je moet ook winnen.”

Daar houden we je aan, Dusan!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >