Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder over ‘onmisbare spelers’ en breedte selectie

Ajax won zaterdag – tussen twee Champions League-duels in – met speels gemak van het zo stug omschreven sc Heerenveen. Het werd maar liefst 5-0. Alfred Schreuder kon dus naar hartenlust wisselen.

11 september 2022 - 09:01
Sanchez 1200
Volgens Schreuder ligt Sánchez geweldig in de groep. © AFC Ajax

Het duel met de Friezen verliep werkelijk precies zoals je graag zou willen. Vooraf hadden velen het gevoel dat het een lastige opgave kon worden tegen een ploeg die dit seizoen slechts één tegentreffer incasseerde. De snelle goal van Davy Klaassen maakte aan die onzekerheid een einde.

Kenneth Taylor verdubbelde snel erna de score. Toen wist je al dat het een probleemloze avond zou worden. Met het oog op Liverpool-uit een enorm fijn steuntje in de rug. Schreuder kon spelers rust geven en juist anderen minuten gunnen.

“De brede bank die we tot onze beschikking hebben, is hartstikke prettig,” reageerde de trainer na afloop op vragen van Ajax Life. “Ik ben ook heel tevreden met de selectie die we nu hebben. Als je ziet hoeveel spelers gingen en kwamen… En dat we nu dan toch zo’n team hebben. Dat is een groot compliment aan de mensen die dat hebben bewerkstelligd.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘Ik hoor de kritieken op Tadic en doe er niks mee’

Florian Grillitsch maakte zijn debuut, Lucas Ocampos kreeg weer speeltijd en dat gold ook voor Jorge Sánchez. Devyne Rensch werd gespaard en bleef tijdens de rust in de kleedkamer achter. De Mexicaanse aanwinst kreeg zo een halve wedstrijd om zich te laten zien. We vroegen Schreuder welke indruk Sánchez op hem maakt.

“Hij is gretig en heeft een goede drive. Aanvallend en opbouwend neemt hij hele goede posities in. Het is een jongen die nu al geweldig in de groep ligt. Hij draagt op het veld een bepaalde agressiviteit met zich mee, die past bij onze manier van spelen.”

De 4-0 van Mohammed Kudus werd ingeleid door fraai Mexicaans combinatiespel. Edson Álvarez vond Sánchez met een splijtende pass. De invaller hoefde alleen nog voor te schuiven. Het was een prachtig doelpunt dat eens te meer liet zien hoe Álvarez voetballend is gegroeid.

Schreuder: “We zijn superblij dat Álvarez nog bij ons speelt. Of hij onmisbaar is? Onmisbaar is een groot woord, maar ik vind het wel belangrijk dat hij meedoet. Als je ziet wie we allemaal hebben verkocht, dan zijn niet veel mensen onmisbaar. Het gaat erom wat je zelf hebt en terughaalt.”

Aanbevolen
Ajax speelt ‘stug’ Heerenveen op hoopje en dit valt op

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >