Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder: ‘Ik hoor de kritieken op Tadic en doe er niks mee’

Dusan Tadic was tegen sc Heerenveen (5-0) ouderwets belangrijk voor Ajax. Hij was verantwoordelijk voor maar liefst drie assists. Alfred Schreuder kreeg de kritieken op zijn aanvoerder mee, maar haalde zijn schouders erover op.

11 september 2022 - 08:13
Tadic 1200
Tadic stelde zaterdag drie collega’s in staat te scoren. © Pro Shots

“Ik hoor alle meningen over Dusan, maar ik doe er niks mee,” vertelt de trainer tijdens de persconferentie na de ruime zege op de Friezen. “Ik weet hoeveel waarde Tadic voor ons heeft. Hij speelt nu meer vanaf de rechterkant. Dat is gewoon weer even wennen voor hem, maar je ziet hem per wedstrijd meer in zijn ritme komen.”

“Hij is er ook heel erg mee bezig. Dat tekent ook hoe professioneel hij is. Hij gaat per wedstrijd beter spelen, maar vergeet niet dat hij anderen óók beter laat spelen. Hij is continu met Devyne Rensch bezig. Hoe moet hij als speler bewegen? Na rust idem dito met Jorge Sánchez. Als je met Tadic het veld opgaat, dan is dat voor medespelers toch wel prettig, hoor.”

“Of de kritieken hem raken? Nee, dat interesseert Dusan echt niks,” aldus Schreuder. “Dusan is echt een leider. Hij legt de lat hoog. Ook voor zichzelf. Hij accepteert niet dat er verslappingen zijn in de ploeg. Hij en Daley Blind zijn daarin bij ons gewoon heel belangrijk.”

Aanbevolen
Ajax speelt ‘stug’ Heerenveen op hoopje en dit valt op

Wat verderop in de mixed zone staat de hoofdpersoon in kwestie te praten in een plopkap van de NOS. “Ik speel al vier jaar bij Ajax. Normaal gesproken op links. Vanaf rechts is dan even wennen. Het is een andere positie met andere automatismen en andere spelers. Elke wedstrijd ging het al beter. Nu ging het goed.”

Supporters hebben ook weinig geduld. De snelheid waarmee sommigen een oudere speler als Tadic – maar ook Blind – afschrijven, is echt irritant. De captain kan er zelf wel om lachen. “Wanneer je niet goed speelt, ben je oud. Wanneer je goed speelt, ben je jong.”

Tadic stelt dat het logisch is dat spelen op een andere plek wat aanpassingstijd vraagt. Tijd die ongeduldige mensen hem amper gunnen. “Wanneer je twee of drie duels op dezelfde plek speelt, is het makkelijker. Je krijgt dan meer gevoel bij de spelers om je heen. Dan is het ook minder een probleem op welke positie je speelt. Je moet altijd in jezelf geloven en alles doen voor de ploeg om te winnen.”

En dat kan op verschillende manieren, weet Tadic. “Soms geef je een assist, soms maak je een doelpunt, soms creëer je kansen en soms gebeurt er niks, maar ben je tóch belangrijk voor je ploeg.”

Aanbevolen
Info over omwisselen en training kijken richting Liverpool-uit

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >