Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Info over omwisselen en training kijken richting Liverpool-uit

Allemachtig, wat kijken we uit naar dinsdag 13 september. Het is de dag waarop Liverpool en Ajax elkaar treffen op Anfield. In totaal 2620 reislustige Ajaxsupporter reizen af naar Engeland. We hebben info over het omwisselen en wat al niet meer!

09 september 2022 - 17:19
Tadic Liverpool 1200
De stoeltjes blijven dit keer niet leeg, hoor! © Pro Shots

We gaan er vooralsnog vanuit dat de wedstrijd doorgaat, ondanks het overlijden van Koningin Elizabeth. Al kunnen er natuurlijk nog de nodige wijzigingen ontstaan. Daar informeren we supporters dan zo snel mogelijk over. Voor nu hebben we in elk geval genoeg reden om de nodige zaken over het afreizen te delen. Zorg in elk geval dat je paspoort klaarligt, want een ID-kaart is niet genoeg om het land binnen te komen.

Wedstrijdkaarten kunnen op vertoon van een geldig legitimatiebewijs en het omwisselticket in de Ajax-app worden afgehaald. Het zogeheten omwisselen vindt plaats bij de ticket office van Everton aan de Bullens Road. Dat is dus naast stadion Goodison Park. Altijd aardig om ook af te vinken, mocht je er niet eerder zijn geweest.

Het omwisselen kan op twee momenten: op maandag 12 september van 16.30 uur tot 17.30 uur en dinsdag 13 september van 10.00 tot 15.30 uur. Let op: het gaat hier om lokale tijden. In Engeland is het immers een uurtje vroeger. De verkregen kaartjes na omwisselen zijn persoonsgebonden en dus niet overdraagbaar. Wees vervolgens zuinig op je kaartje, want Ajax verstrekt geen kopie bij verlies of diefstal.

Anfield, het stadion van Liverpool, is gelegen aan Anfield Road. Het bezoekersvak (vakken 121 t/m 124) ligt ook aan die weg. Het stadion ligt op ongeveer vijftig minuten lopen van het centrum. Een taxi kost zo’n vijftien euro. Reguliere opties via bus of trein zijn ook goed mogelijk. Hou er rekening mee dat het nuttigen van alcohol in voertuigen (bij wedstrijden) volgens de Engelse wet niet is toegestaan.

Aanbevolen
Groundhopper legt Ajax - Rangers vast in toffe video!

Terug van weggeweest: we mogen weer naar de laatste training voor de wedstrijd komen kijken. Op de avond voor de aftrap traint Ajax op Anfield. Dat gebeurt van 18.00 uur tot 19.00 uur lokale tijd. Je kunt de training bezoeken via de ingangen N, O en P van het stadion. Ook hier is het niet de bedoeling dat je alcohol meebrengt. Tassen zijn ook niet toegestaan.

De stadionregels op matchday zijn vast al wel duidelijk, maar toch nog even: blik- en glaswerk mag niet mee naar binnen. Tassen zijn in zijn geheel niet toegestaan. Laat deze dus achter in je hotel, bus of auto. Dronken personen kunnen toegang tot Anfield worden geweigerd en roken is in het stadion verboden.

Trommels en megafoons mogen niet mee naar binnen. Dat geldt eveneens voor fakkels en vuurwerk. Vlaggen(stokken) en bandieries wel, maar alleen volgens de bekende richtlijnen. Spandoeken en vlaggen met een afmeting tot één vierkante meter zijn toegestaan met een maximum van een item per persoon. Grotere vlaggen moeten aantoonbaar brandvertragend zijn door een aantoonbaar certificaat van impregneren.

Wat je ook niet moet vergeten: in Engeland hebben ze andere stopcontacten, dus hou daar rekening mee!

Tot zover alle mededelingen. We wensen alle Ajacieden vooral superveel plezier in Liverpool. Het wordt vast een geweldige trip waar we herinneringen maken die we nooit meer vergeten!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >