Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Video

Groundhopper legt Ajax - Rangers vast in toffe video!

Amsterdammer Bernard Groenhof (23) is enthousiast groundhopper. Hij reist heel Europa door en deelt al zijn stadionervaringen via zijn YouTube-kanaal. Hij schoot ook een video van de 4-0-zege van Ajax op Rangers FC.

08 september 2022 - 13:33

“Wat vind je toch zo leuk aan het bezoeken van wedstrijden?” Het is een vraag die Bernard veelvuldig op zich krijgt afgevuurd. Hij laat dan meestal een van zijn video’s zien. Vaak is dat genoeg om begrip te krijgen.

“Het is meer dan alleen het voetbal. Ik wil ook de speelsteden op een toffe manier laten zien. Maar uiteindelijk gaat het wel om de sfeer in stadions,” aldus Bernard, die een dag voor Ajax - Rangers nog in Parc des Princes aanwezig was om naar Kylian Mbappe te kijken. “Het was wel haasten om tijdig in de Johan Cruijff Arena te zijn, haha!”

Aanbevolen
Nagenieten met ons fotoverslag van Ajax - Rangers FC!

Bernard begon vijf maanden geleden pas met zijn YouTube-kanaal Groundhopper FC. Deze tikt nu bijna de 8.000 abonnees aan. “Stadions bezoeken is een passie. Ik ben er nu vol mee bezig. Ik wil mensen thuis laten zien hoe het er in Europese stadions aan toe gaat en vertellen wat de band is van supporters met hun club. Waarom mensen er zelf echt eens gaan kijken? De passie ontstond toen ik als kleine jongen zelf met mijn vader naar het stadion ging.”

De loting voor Ajax’ groepsfase van de Champions League was voor Bernard een droom. “Anfield en Ibrox stonden alle twee hoog op mijn lijstje om te bezoeken. Dat gaat nu gebeuren. Of ik nog andere wensen heb? Ik zou heel graag een wedstrijd van Boca Juniors afvinken. Dat zal weinig mensen verbazen.”

In bovenstaande video valt op dat Bernard ervoor kiest zijn volgers in het Engels aan te spreken. Dat heeft alles te maken met het kriskras door Europa willen reizen. “Veertig procent van de mensen die mijn video’s kijkt, is Nederlands,” is dan ook de eenvoudige uitleg.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >