Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klaassen overwoog ondanks reserverol niet om te vertrekken

Door de bomvolle speelkalender wordt er bij Ajax veel gerouleerd. Davy Klaassen is dan soms het kind van de rekening. De middenvelder erkent dat het niet leuk is om ernaast te staan. Tegen sc Heerenveen stond hij in de basis (5-0). Klaassen deed wat hij het beste kan: de 1-0 maken.

11 september 2022 - 09:42
Klaassenajahee800
Klaassen kijkt uit naar het duel met Liverpool. © Pro Shots

Klaassen was lang gewend alles te spelen, maar zit de laatste tijd vaker op de bank dan hem lief is. Dat is niet makkelijk, zo vertelt de doelpuntenmaker in de perszaal van de Johan Cruijff Arena. “Iedereen wil spelen, zo veel mogelijk. Als de trainer dan voor andere spelers kiest, is dat niet leuk.”

Toch had Klaassen geen behoefte om te vertrekken bij Ajax. Tuurlijk, de gedachte spookte wel eens door zijn hoofd, maar met het WK in aantocht leek het hem geen verstandige keuze. “Er zijn momenten dat je denkt: jeetje mina, ik wil belangrijk zijn. Maar je moet zo’n keus niet laten afhangen van momenten die je in een week hebt.”

Aanbevolen
Schreuder over ‘onmisbare spelers’ en breedte selectie

Als Klaassen minuten krijgt, doet hij in ieder geval altijd zijn stinkende best. Tegen Heerenveen nam hij voor de zoveelste keer de openingstreffer voor zijn rekening. Daarna werden de Friezen op een hoopje gespeeld, net zoals Rangers FC eerder overkwam. Is dit het sterkste elftal waarin Klaassen heeft gespeeld?

“Dat is moeilijk te zeggen. We zijn een team in opkomst. We hebben zo veel nieuwe spelers. Vorig jaar hadden we een ploeg die al een jaar met elkaar speelde. Nu hebben we veel wijzigingen. Dan moeten automatismen groeien. Als je kijkt naar de afgelopen wedstrijden, gaat dat steeds beter.”

Tegen Liverpool wacht de eerste grote test. Of dat met of zonder Klaassen in de basis is, weet hij nog niet. De middenvelder denkt in ieder geval dat het een fraai affiche wordt. “Ik verwacht dat zij er vol op gaan, zeker na die wedstrijd die ze hebben verloren. Liverpool is Europese top, dus het wordt een mooie pot.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘Ik hoor de kritieken op Tadic en doe er niks mee’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >