Jeugdig Jong Ajax knokt zich na achterstand langs NAC

We leven allemaal vol enthousiasme toe naar het vervolg van de Champions League, maar ondertussen rolde de bal ook op De Toekomst. Een jeugdig Jong Ajax knokte zich maandag na een achterstand naar een 3-1-overwinning op NAC Breda.

13 september 2022 - 09:42
Misehouy 1200
Misehouy is de grote uitblinker tegen NAC. © Pro Shots

Een aantal talenten uit het beloftenteam maken deel uit van de wedstrijdselectie van Alfred Schreuder, waardoor Jong Ajax nog een stukkie jonger werd. De manschappen van trainer John Heitinga hadden het in de eerste helft lastig met de Brabantse opponent. Ze kwamen op achterstand door een treffer van Jort van der Sande.

“Wij mogen van geluk spreken dat het bij rust maar 0-1 staat,” stelde Heitinga voor de camera van ESPN. “In de eerste helft heb ik de jongens misschien wel overvraagd. We kregen de druk er niet op en liepen eigenlijk alleen maar achter onze man aan. Alle duels waar we in kwamen, verloren we.”

Hoe anders was het spelbeeld na de theepauze. De thuisploeg kreeg meer grip op de wedstrijd en toonde ook meer lef. Heitinga wisselde Gabriël Misehouy van positie met Christian Rasmussen. Dat sorteerde direct effect. Met eerstgenoemde als beweeglijke spits zagen we Jong Ajax ineens flitsend voetballen.

Aanbevolen
Ruud ontmoet Litmanen in Liverpool: ‘Jari nam voor iedereen de tijd!’

Het resulteerde in doelpunten van Kik Pierie, Misehouy en Giovani. Het mooiste moment van de avond was echter een afgekeurde goal van Misehouy. De uitblinkende gelegenheidsaanvaller hakte de bal op werkelijk schitterende wijze tegen de touwen, maar zag de vlag omhoog gaan voor buitenspel.

Voor de eindstand maakte het dus niet uit, want de drie punten bleven in Amsterdam. Tot tevredenheid van Heitinga. “In de tweede helft zijn we teruggegaan naar simpel voetbal. Vooral vanuit enthousiasme en de absolute wil. Met de intensiteit die de ploeg in de tweede helft heeft laten zien, dwing je de tegenstander tot fouten. Dan zie je dat je groeit als ploeg.”

De trainer sprak dan ook complimenteus over zijn spelers. “Ik ben trots hoe de jongens zich in de tweede helft hebben gepresenteerd. Je zag een stukje hardheid en winnaarsmentaliteit. Ik maak dan ook een groot compliment aan een piepjong Jong Ajax.”

Een smetje op de zege was het geblesseerd uitvallen van Amourricho van Axel Dongen en een rode kaart voor Sontje Hansen een kwartier voor tijd. Hij liet zich gaan na een opstootje en moest vertrekken.