Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ruud ontmoet Litmanen in Liverpool: ‘Jari nam voor iedereen de tijd!’

Ajaxsupporter Ruud van der Meer kreeg maandag net als veel anderen te maken met ellende op Schiphol. Na wat stress werd de vlucht gehaald. In Liverpool volgde een mooie beloning, want ze liepen Jari Litmanen tegen het lijf.

13 september 2022 - 08:45
Litmanen 1200
Na stress op Schiphol een beloning in Liverpool. © Ruud

“Dat we Jari tegenkwamen, was het absolute hoogtepunt,” vertelt Ruud enthousiast. “Litmanen nam voor iedereen die het wilde de tijd om een foto te maken, maar meer dan een paar woorden over en weer zat er helaas niet in. Daar was het net te druk voor. Maar serieus, mijn week kan echt al niet meer stuk! Prachtig dit!”

Litmanen is nog altijd een grote held voor jou?
“Absoluut. Jari is vanaf kleins af aan mijn held. Ik was negen jaar toen Ajax in 1995 de Champions League won. Toen is het voor mij allemaal begonnen. Hij was zo goed. Ik koop elk jaar minimaal één shirtje met zijn naam achterop. Voor mij is hij een absolute Ajaxlegende. Als je hem dan zo tegenkomt in Liverpool… Gaaf, toch?

Waar kwamen jullie Jari tegen?
“Jari liep met twee andere mensen door Matthew Street. Hier liepen heel veel Ajacieden. Hij nam dus echt voor iedereen de tijd om een foto te maken. Hij werd ook luidkeels toegezongen met het welbekende Litmaaaanen oooh hoooo!”

Aanbevolen
Babel: ‘De sfeer op Anfield is magisch, de stad Liverpool echt uniek’

Gaaf hoor. Veel stress gehad op Schiphol trouwens?
“We kwamen maandagmorgen aan. We vlogen om 9.10 uur vanaf Schiphol via een rechtstreekse vlucht naar Liverpool. Met EasyJet. We arriveerden om 6.30 uur op Schiphol. Het was er al een grote chaos. Met enig voordringen en onder lintjes door sneaken, kwamen we gelukkig toch op tijd voor de vlucht. Eén maatje kwam pas tien minuten voor vertrek aan. Toen zaten wij al in vliegtuig.”

Fijn dat het is gelukt in elk geval. Hoe ziet jouw matchday eruit?
“We gaan lekker de stad in. Hopelijk regent het niet zoals op maandag. Het zou mooi zijn als we buiten op een pleintje kunnen zitten. Dan ontspannen voorbereiden op de wedstrijd.”

Wat verwacht je van de wedstrijd?
“Ik verwacht sowieso een getergd Liverpool na het 4-1-verlies in Napels. Het wordt niet makkelijk. Ajax is wel lekker bezig. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een mooie pot. Ik verwacht minimaal een puntje. Of nee, misschien zelfs een kleine overwinning!”

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over Liverpool - Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >