Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey geeft toe dat hij ‘een beetje gefrustreerd’ was na Rangers-thuis

Brian Brobbey was na zijn late invalbeurt tegen Rangers FC ‘een beetje gefrustreerd’. Tegen sc Heerenveen (5-0) kreeg de spits meer minuten. Daarin scoorde hij meteen. Brobbey en Alfred Schreuder reageren na afloop.

11 september 2022 - 10:16
Brobbeyajahee800
Brobbey tekende voor de 5-0 tegen Heerenveen. © Pro Shots

Brobbey was al in de kleedkamer toen zijn teamgenoten na afloop van het thuisduel met Rangers een ereronde liepen. Hij had natuurlijk dolgraag gespeeld, maar Mohammed Kudus kreeg de voorkeur. De spits mocht twee minuten voor tijd alsnog invallen, zodat Kudus zijn publiekswissel kon krijgen. Dat trok Brobbey allemaal niet zo best. 

“Ik was wel een beetje gefrustreerd,” zo erkent Brobbey na afloop van Heerenveen-thuis voor de camera van ESPN. Als de verslaggever vraagt of dat kwam omdat hij met nog twee minuten op de klok moest opdraven, begint de spits te lachen. “Ja, dat ook een beetje. Ik kan er niks anders van maken.” 

Schreuder en Brobbey spraken na afloop van het incidentje met elkaar. De lucht lijkt in ieder geval weer geklaard. “De trainer heeft aangegeven dat we een brede selectie hebben en dat hij gaat rouleren. Een voetballer wil altijd spelen, maar als de trainer andere ideeën heeft, moet je dat respecteren.”

Aanbevolen
Klaassen overwoog ondanks reserverol niet om te vertrekken

Er is overigens geen sprake van frictie tussen Brobbey en Kudus. Sterker nog, de twee zijn vrienden. Op het moment dat de jonge spits klaarstond om in te vallen, maakte de Ghanees de 4-0. Dat kon op applaus rekenen. “Kudus is mijn maatje, dus ik ben blij voor hem. Hij heeft het fantastisch gedaan.”

Brobbey pikte zelf ook nog een doelpuntje mee. Schreuder is dan ook blij met zijn invalbeurt. “De manier waarop hij inviel, was prima. Dat die jongen teleurgesteld was rondom Rangers-thuis, is logisch. Het is nog een hele jonge speler. Als trainer kan ik zijn houding op dat moment niet accepteren, maar ik kan wel begrip tonen door te begrijpen waar het gevoel vandaan komt.” 

“Toch moet ik hem als trainer wel aangeven dat we dit gedrag niet willen,” vervolgt Schreuder. “Het seizoen is nog lang en we hebben elkaar nodig. Zo’n houding past niet in een team. Tegen Heerenveen viel hij hartstikke goed in. Hij was druk bezig met afjagen en had veel dreiging.”

Aanbevolen
Schreuder over ‘onmisbare spelers’ en breedte selectie

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >