Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax stelt Maurits Hendriks aan voor nieuwe directiefunctie

Ajax stelt Maurits Hendriks aan als ‘Chief Sports Officer’ (CSO). De Raad van Commissarissen van onze club benoemt Hendriks officieel voor de duur van twee jaar. Dit gebeurt op 11 november 2022 tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

12 september 2022 - 14:11
Hendriks800
Hendriks is de voormalig technisch directeur van NOC*NSF. © Pro Shots

Het ging al langer rond dat Hendriks een directiefunctie binnen Ajax zou krijgen. Zijn rol is wel een nieuwe. Die van CSO. In die rol is hij straks verantwoordelijk voor de de volgende zaken: Sportpark de Toekomst, project De Nieuwe Toekomst, de jeugdopleiding, het vrouwenvoetbal en de aan alle voetbalselecties ondersteunende specialistische afdelingen.

De compositie, de prestaties en de ontwikkeling van Ajax 1 en Jong Ajax, inclusief de daarbij behorende transfers, blijven de verantwoordelijkheid van Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar. Zij blijven voor dat gedeelte van hun functies rapporteren aan directievoorzitter Edwin van der Sar. Laatstgenoemde krijgt sowieso nu meer ruimte om meer als boegbeeld naar voren te treden.

Hendriks (Amsterdam, 1 januari 1961) was ruim dertien jaar technisch directeur van NOC*NSF. Eerder was hij succesvol als hockeycoach met de Nederlandse mannen (Olympisch kampioen, Sydney 2000) en met Spanje (Europese titel, 2005). Hendriks was bij drie achtereenvolgende Olympische Spelen actief als Chef de Mission van Nederland.

Aanbevolen
Ajax verlengt contract Van der Sar tot de zomer van 2025

President-commissaris Leen Meijaard: “Wij zijn zeer verheugd dat Hendriks de nieuwe functie van CSO heeft aanvaard. De sportieve en maatschappelijke uitdagingen waar Ajax voor staat, zijn groot. Met Maurits halen we veel organisatorische ervaring uit de topsport in huis. Ook brengt hij veel bestuurlijke ervaring mee. Wij zijn ervan overtuigd dat Maurits samen met de andere directieleden daarnaast een wezenlijke bijdrage gaat leveren aan het cultuurprogramma voor een veilig werk- en sportklimaat binnen de hele club.”

Hendriks zelf reageert tevreden op de nieuwe uitdaging die voor hem ligt: “Ajax inspireert met tot de verbeelding sprekende topprestaties jonge mensen het beste uit zichzelf te halen. Ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega’s een bijdrage te leveren aan het versterken van de topsportcultuur en het verder uitbouwen van deze prachtige club.”

Algemeen directeur Van der Sar: “De komst van Hendriks vormt een welkome versterking van ons directieteam. Zijn kennis en ervaring zijn van waarde bij het verder ontwikkelen van de topsportcultuur van Ajax. Dat betreft onder meer het met de betrokken collega’s verder versterken van onze jeugdopleiding, de volgende stappen van ons vrouwenvoetbal en verschillende lange-termijnprojecten, zoals het project De Nieuwe Toekomst.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >