Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax verlengt contract Van der Sar tot de zomer van 2025

Edwin van der Sar en Ajax gaan langer met elkaar door. De algemeen directeur wordt tijdens de aankomende Algemene Vergadering van Aandeelhouders door de Raad van Commissarissen benoemd voor een nieuwe periode.

09 september 2022 - 15:15
Sar 1200
Van der Sar blijft langer aan Ajax verbonden. © Pro Shots

Ajax maakte het nieuws wereldkundig met een lollige video waarin we Sar op een paard zagen rijden. Nou ja, kijk vooral zelf even, want de humor kunnen we goed waarderen. Het huidige contract van de voormalig doelman loopt tot en met november 2023. Tijdens de AVA op 11 november van dit jaar vindt een herbenoeming plaats, waarna Van der Sar vastligt tot en met 30 juni 2025.

Van der Sar: “Ik heb de afgelopen tien jaar erg veel meegemaakt bij Ajax. In die jaren zijn we met de club gegroeid op vele vlakken. Het internationale aanzien is met name dankzij de prestaties van ons eerste elftal enorm toegenomen. Er zit een fantastische organisatie achter die dat mede mogelijk maakt.”

“Ons doel is structureel onderdeel uitmaken van de internationale top,” gaat hij verder. “Vanaf 2024 verandert de opzet van de Europese toernooien en wij willen jaarlijks meedoen aan de veranderde Champions League. Die reis is nog niet ten einde. Ik wil daar graag mijn bijdrage aan blijven leveren.”

Aanbevolen
Conceição: ‘Intuïtieve spelers maken het voetbal’

De directeur ziet nog meer dan genoeg redenen om zich de komende jaren met ziel en zaligheid in te blijven zetten voor de club: “Ik werk dagelijks met enthousiaste collega’s die de lat ook steeds hoger willen leggen. Niet alleen bij het eerste elftal, maar ook op kantoor, bij de jeugdopleiding en bij Ajax Vrouwen. Het stadion is altijd vol en de groei van de verkoop van de verschillende Ajaxshirts aan jong en oud in binnen- en buitenland is ongekend. We voelen uit en thuis veel support van onze fans.”

Van der Sar maakt sinds november 2012 deel uit van het directieteam van Ajax. Daar begon hij als directeur marketing. In november 2016 werd de voormalig doelman benoemd tot algemeen directeur en in die hoedanigheid ook voorzitter van het directieteam.

President-commissaris Leen Meijaard: “Nadat Edwin de promotie maakte van marketingdirecteur naar CEO heeft hij zich enorm verbreed. Van commercie naar algemene zaken en met het laatste half jaar ook de technische zaken erbij. Ajax kende in de zes jaar onder zijn leiderschap een zeer succesvolle periode. De stap in de richting van de Europese top is gezet, maar we zijn er nog niet.”

“Met Edwins ervaring, kennis, kunde en internationale netwerk hopen wij ook de laatste stap te kunnen zetten,” vervolgt Meijaard. “Wij zijn blij dat hij ervoor kiest nog drie jaar te blijven. Hij is gepokt en gemazeld en we hebben er veel vertrouwen in dat de club onder zijn leiding de komende jaren de stijgende lijn voortzet.”

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >