Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Conceição: ‘Intuïtieve spelers maken het voetbal’

Wordt Francisco Conceição het volgende pareltje waar we als supporters maximaal van gaan genieten in de Johan Cruijff Arena? De Portugese jeugdinternational heeft in ieder geval grote plannen bij Ajax en wil zijn onbevangenheid behouden.

09 september 2022 - 13:46
Conceicao Al 1200
Conceição koestert de onvoorspelbaarheid van zijn spel. © Pro Shots

Als liefhebber kom je naar het stadion voor spelers die iets extra’s brengen, zoals buitenspelers die alle registers opentrekken om hun opponent te passeren. We zagen het Antony veelvuldig doen met spectaculaire aannames, frivole dribbels en onnavolgbare acties. Kunnen we van Conceição gelijksoortige hoogstandjes verwachten?

De rappe dribbelaar vertoont qua speelstijl wel enige gelijkenissen met de Braziliaan, maar blijft zelf liever weg van die vergelijking. “We zijn vooral onszelf en uniek,” vertelt hij in de nieuwe editie van ons magazine Ajax Life. “Ik probeer natuurlijk wel zijn sterke punten over te nemen, met name de onvoorspelbaarheid in zijn acties en de korte dribbel.”

Tegenstanders weten daardoor nooit waar ze aan toe zijn. Antony wist zijn opponent telkens weer te verrassen. Dat hoopt Conceição ook voor elkaar te krijgen. “Die onvoorspelbaarheid is mooi om te zien. Ik ben ook wel snel, maar weet niet of ik sneller ben dan Antony. Ik houd ook van een trucje op zijn tijd, maar ik doe ze alleen in de wedstrijd wanneer het moment er geschikt voor is.”

Aanbevolen
Vrolijke Bassey vertelt welke dingen een lach op zijn gezicht toveren

Conceição omschrijft zichzelf als een intuïtieve voetballer. Precies die eigenschap koestert hij. “Zulke spelers zie je in het voetbal steeds minder, omdat voetballers steeds meer opdrachten moeten uitvoeren. Ik blijf graag een intuïtieve speler. Zij maken het voetbal. Maar wel altijd binnen de opdracht van de trainer.”

Bij FC Porto kwam hij tot een kleine duizend minuten in de hoofdmacht. Hij kon zijn contract verlengen, maar koos voor een nieuw avontuur in Amsterdam. “Ik kon naar andere clubs die dit seizoen ook Champions League spelen. Mijn vader kreeg een telefoontje van iemand van FC Porto en vertelde me dat er een aanbieding van Ajax lag. Ik heb daarna nog contact gezocht met Bruno Varela. Hij vertelde me alleen maar positieve dingen over de club. Dat maakte mijn keuze alleen maar eenvoudiger.”

De naam en impact van Ajax hebben meegespeeld in beslissing van Conceição om voor deze transfer te kiezen. “Spelen voor een club met meer zichtbaarheid naar buiten is bijna onmogelijk. Ajax is altijd en overal aanwezig.”

Het volledige interview met Conceição lees je in de nieuwe editie van ons magazine Ajax Life. Daarin vertelt de Portugees onder meer over zijn achtergrond, het advies dat hij kreeg van zijn vader, zijn winnaarsmentaliteit en de grootste verschillen tussen het voetbal in Nederland en Portugal.

De nieuwe Ajax Life valt vanaf vrijdag op de deurmat bij leden van SV Ajax. Het magazine ook ontvangen? Sluit je dan snel aan!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >