Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vrolijke Bassey vertelt welke dingen een lach op zijn gezicht toveren

Calvin Bassey (22) brak pas op relatief late leeftijd door in het profvoetbal en is dolgelukkig met zijn transfer naar Ajax. We leggen hem een hele rits supportersvragen voor. De zomeraanwinst vertelt over zijn Nigeriaanse roots, bijnamen en Amsterdam.

Door Jordy Haak
07 september 2022 - 11:53
Basseyvragenvuur800
Die lach staat Bassey heel goed! © Pro Shots

Het debuut van Bassey was van korte duur. Desondanks genoot hij van zijn eerste minuten in het Ajaxshirt. De verdediger heeft het sowieso naar zin in Amsterdam. “Er voetballen hier spelers van wereldklasse. Het is natuurlijk prachtig om Champions League-voetbal te spelen. De supporters zijn fantastisch en zorgen voor een geweldige sfeer,” zo antwoordt Bassey op een vraag van Raphael van der Zee.

De eerste Nigeriaan in Amsterdamse dienst is hij niet. Bassey treedt in de voetsporen van Nwankwo Kanu, Finidi George, Sunday Oliseh en Tijjani Babangida. Dominique Pichel vroeg de verdediger hoe dat voelt. “Allemaal mooie namen. Kanu is een legende in Nigeria. Om bij dezelfde club te mogen voetballen waar hij heeft gespeeld, is een eer. Hij heeft veel prijzen gewonnen en ik ga keihard werken om ook succesvol te zijn met Ajax.”

Wat ons opvalt als we naar Bassey kijken? Zijn grote postuur, dreadlocks en… brede glimlach! Wat iedere dag een grijns op zijn gezicht tovert? “De training, daar geniet ik echt van. Er zijn zo veel mensen die niet zo bevoorrecht zijn als ik. Dat doet je extra beseffen dat je van iedere dag moet genieten. Ik probeer het maximale uit mijn leven te halen en word al heel blij van kleine dingen,” aldus Bassey op de vraag van Nadeche Tevel.

Aanbevolen
Ajax Life 2: Bassey, Anfield, Rijkaard en smaakmaker Conceição

Bij Ajax wordt Bassey soms gekscherend ‘Bassie’ genoemd. Het bracht Xander Willems op de vraag: welke bijnaam zou de verdediger zichzelf willen geven? “Noem me maar gewoon Calvin. Veel vrienden gebruiken simpelweg mijn achternaam of korten het in naar Bas. In het voetbalwereldje word ik weleens Beast en Bazooka Bassey genoemd. In Schotland viel ook de naam Shirley weleens. Vanwege Shirley Bassey, de zangeres.”

Tot slot gaat Bassey in op de verschillen tussen Amsterdam en Glasgow. “Ik mis de club Rangers FC, maar houd nu ook al zielsveel van Ajax. De cultuur in beide landen is verschillend. Zo zie ik hier in Amsterdam heel veel fietsen. Ik heb er nog nooit zoveel gezien in mijn leven. Ik kan zelf fietsen, maar in Engeland deden we dat nooit, want het weer was toch nooit goed genoeg,” zo wordt de vraag van Bart Dorreboom beantwoord. 

Het hele Vragenvuur met Bassey lezen? Deze verschijnt in de nieuwste editie van Ajax Life, welke vanaf vrijdag op de deurmat valt bij leden van SV Ajax. Het magazine ook ontvangen? Sluit je dan snel aan!

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >