Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 2: Bassey, Anfield, Rijkaard en smaakmaker Conceição

Aan het eind van dit intense Ajaxweekje verschijnt de tweede editie van ons magazine Ajax Life, exclusief voor leden van SV Ajax. Uiteraard besteden we veel aandacht aan de Champions League, maar er is veel meer te lezen. Een voorproefje!

07 september 2022 - 08:18
Al2aan800
Dit is 'm dan, de cover voor onze tweede editie! © Ajax Life

Calvin Bassey siert de cover van ons tweede magazine. De verdediger, die woensdag zijn oude werkgever in de Johan Cruijff Arena treft, beantwoordt in deze septembereditie een selectie van de vele ingezonden supportersvragen. Uiteraard gaat hij in op zijn periode bij Rangers FC en zijn vorige trainer Giovanni van Bronckhorst. “Ik mis de club Rangers, maar ik houd nu al zielsveel van Ajax,” aldus Bassey.

Onze vrienden Fokke & Sukke houden zich bezig met het verzoek te stoppen met bedelbordjes, terwijl columnist Sonny Silooy als Ajacied uit de Zaanstreek herinneringen ophaalt aan AZ. Onze eigen emo-Ajacied Arco Gnocchi vertelt waarom hij getransfereerde Ajacieden ijskoud elimineert uit zijn online leven.

Aangezien Frank Rijkaard op 30 september zijn zestigste verjaardag viert, vroegen we David Endt naar acht opmerkelijke Rijkaard-momenten. Dat leverde een mooi verjaardagslijstje op, met een toffe Piro als toetje. 

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 2 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

In onze nieuwe rubriek Toen & Nu doken we in het beeldarchief op zoek naar fraaie foto’s van ons aller Ajax op het imponerende Anfield. 

Natuurlijk richten we ons vizier ook dit seizoen op De Toekomst. Dat doen we in dit tweede nummer met een van de smaakmakers in Jong Ajax, die ook in Ajax 1 laat zien wat hij in zijn mars heeft: Francisco Conceição. De Portugees vertelt het bijzondere verhaal achter zijn rugnummer en legt uit waarom hij eigenlijk de overstap naar Ajax maakte, terwijl zijn toekomstperspectief bij FC Porto prima was.

In de rubriek Mijn Moment interviewen we het Champions League-vlaggetje, dat ook bij Ajax - Rangers weer op de stoeltjes klaarligt. We blikken terug op zijn debuut, wat het beste vlaggetje zo mooi maakt en het niet te onderschatte belang van zijn aanwezigheid ná een wedstrijd.

Verder is er vanuit SV Ajax een terugkoppeling van de enquête over de gebruiksvriendelijkheid van het kaartverkoopsysteem, vertellen twee stewards over hun werk tijdens evenementen in het stadion en lees je waarom het voor de organisatie van de Johan Cruijff Arena een uitdaging is om stewards te werven. 

Aanbevolen
Ajax Life 2: win editie van Staantribune of HELDEN!

De Champions League bestaat dertig jaar. Het concept groepsfase werd een seizoen eerder, in 1991/1992, ingevoerd. Een idee afkomstig van Rangers. In dit nummer lees je een reconstructie met een terugblik door toenmalig Ajaxpreses Michael van Praag en zijn Schotse collega Campbell Ogilvie

Op onze pagina’s die betrekking hebben op De Toekomst, interviewen we Digiano Ladru, die dit seizoen coach is van Ajax onder 10. Hij stapt 31 jaar na dato in de voetsporen van zijn vader Patrick. Een interessant duogesprek over opleiden en trainen. Patrick over zijn zoon: “Hij is echt opgegroeid met Ajax.”

In aanloop naar de interland Polen - Nederland op 22 september blikken we terug op de transfer van de Poolse aanvaller Arek Milik naar Ajax in de zomer van 2014 en diens miljoenentransfer – anderhalf jaar later – naar Napoli, op 4 oktober Ajax’ derde opponent in de groepsfase van de Champions League. Een transfer met impact, zo blijkt.

Is dat alles? Natuurlijk niet! Zo stelt Jan Wouters zijn favoriete Ajaxelftal samen, is er een supportersode aan Ole Tobiasen, leren we Ashleigh Weerden (Ajax Vrouwen) beter kennen en kun je je kennis testen in onze speciale Champions League-quiz

Wil jij dit magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen van het lidmaatschap? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Ons magazine is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >