Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax onder 18 geeft goede voorbeeld en wint nipt van Rangers FC

Ajax onder 18 wil dolgraag overwinteren in de Youth League. De ploeg zette die wens woensdag kracht bij door de leeftijdsgenoten van Rangers FC nipt te verslaan. In Amsterdam eindigde een spannend duel in 2-1. Hopelijk doet goed voorbeeld volgen!

07 september 2022 - 14:54
Onder 18 1200
De basiself van Onder 18 tegen Rangers FC. @ AFC Ajax

We leven in spanning toe naar het Champions League-treffen tussen Ajax 1 en Rangers. Ajax onder 18 verzorgde woensdag het voorafje in de Youth League. De oudste jeugdelftallen van beide ploegen speelden – voorafgaand aan het hoofdmenu in de Johan Cruijff Arena – hun openingsduel op De Toekomst.

Het elftal van trainer Frank Peereboom – met Jan Wouters als assistent naast hem – kende een goede seizoenstart. In de beker werd met 4-1 van Excelsior gewonnen. Op bezoek bij ADO Den Haag zegevierde het vlaggenschip van de jeugdopleiding met 0-3. We waren dus enorm benieuwd hoe de Ajaxjonkies zich staande zouden houden tegen de leeftijdsgenoten van Rangers.

Nou, dat viel dus helemaal niet tegen. Na een waarschuwingsschot van Silvano Vos, werkte Skye Vink de 1-0 al na twaalf minuten tegen de touwen. Het bedankje mocht richting Chahine van Bohemen, want diens voorzet was uitstekend op maat. Stanis Idumbo Muzambo verdubbelde de score na een halfuur. Hij stond op de goede plek na een geweldig mooi uitgespeelde aanval.

Aanbevolen
Vrolijke Bassey vertelt welke dingen een lach op zijn gezicht toveren

Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar doelman Sten Kremers moest uit het niets toch een bal uit zijn net vissen. De tegentreffer van Louis Mackinnon viel nogal uit de lucht. Hij kopte raak vanuit een vrije trap. De Ajacieden namen zodoende een 2-1-ruststand mee richting kleedkamer.

De jonge spelers van Rangers gaven na rust zeker niet op. Integendeel! De ploeg deelde venijnige plaagstootjes uit en raakte daarbij twee keer het aluminium. Na zeventig minuten kregen de bezoekers een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar Jason Lindsay schoot ook een toegekende strafschop op de paal. De Schotten leken er een abonnement op te hebben afgesloten.

Ajax onder 18 hield gelukkig stand en stopte zodoende een fijne driepunter in de wastas. Het Europese avontuur is begonnen met een driepunter. Dat lijkt ons goed nieuws. Hopelijk speelt Ajax 1 hetzelfde klaar in de Johan Cruijff Arena. Het hoofdgerecht wordt om 18.45 uur opgediend.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >