Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax moet volgens Schreuder lef en moed tonen op Anfield

Liverpool heeft in de Champions League wat goed te maken. Na de 4-1-nederlaag in Napels hopen The Reds zich tegen Ajax te revancheren. Tegelijkertijd proberen de Ajacieden hun goede start een vervolg te geven. Lef en moed zijn daarbij de twee sleutelwoorden.

12 september 2022 - 19:47
Schreuderlef800
Ajax heeft de restverdediging steeds beter op orde. © Pro Shots

“We verwachten zeker dat Liverpool gaat stormen, maar dat willen wij ook,” zo trapt Alfred Schreuder de persbabbel in aanloop naar het duel op Anfield af. “Wij willen ons eigen spel proberen te spelen. Tegen dit soort ploegen moet je sterk zijn aan de bal.”

Schreuder – die voor advies overigens geen contact zocht met Erik ten Hag – hoopt een dapper Ajax te zien. “Lef en moed zijn sleutelwoorden. Als je dat toont, heb je een kans. Zo niet, dan wordt het moeilijk. Liverpool komt dan continue in de duels, waarin ze sterk zijn.” 

Naast lef en moed is verdedigen ook belangrijk, zo benadrukt de trainer. Het heeft even tijd nodig gehad, maar Ajax lijkt zijn zaakjes defensief steeds beter op orde te hebben. De ploeg hield al vijf keer op rij de nul. Tegen Liverpool mogen de Ajacieden hun verdedigende kwaliteiten op hoger niveau laten zien. 

Aanbevolen
Tadic: ‘Liverpool-uit is voor spelers en fans ongelooflijk mooi’

“Verdedigen is het belangrijkste in voetbal. Dat is de basis voor iedere ploeg. De rest komt vanzelf. Alle trainers geven het aan: als je niet goed verdedigt, kun je ook niet aanvallen,” zo gooit Schreuder er een Cruijffiaanse uitspraak tegenaan.

“Verdedigen en aanvallen doe je met z’n allen,” vervolgt de trainer. “Dat begint voorin. De aanvallers moeten op een manier druk zetten die onze middenvelders en verdedigers het beste uitkomt. Dat betekent dat aanvallers soms ook moeten meeverdedigen.”

“Als we zelf aanvallen, moeten er ook mensen bezig zijn met de restverdediging. Daar ligt in het huidige topvoetbal de aandacht. Bij een counter moeten we goed staan en hoog druk durven te zetten. Dat onder de knie krijgen, heeft tijd nodig gehad, zeker met alle nieuwe spelers.”

Aanbevolen
Schreuder: ‘Genieten laat ik aan spelers en supporters over’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >