Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke Latijns-Amerikanen maakten minuten in Ajax 1?

Met Jorge Sánchez hengelt Ajax een speler binnen die absoluut is gehaald als directe versterking. Veel Latijns-Amerikanen gingen hem – met wisselend succes – voor. Precies daarover gaat deze quiz!

11 augustus 2022 - 09:35
Alvarez 1200
Álvarez was de eerste Mexicaan in Ajax 1. © Pro Shots

Op de foto hierboven zien we Edson Álvarez. Hij ging de geschiedenisboeken in als de eerste Mexicaan in Ajax 1. Zijn maatje Sánchez wordt ongetwijfeld de tweede. Als we de speler op zijn woord mogen geloven, dan brengt hij heel wat strijdlust mee. “Als ik word losgelaten op het veld, gooi ik zelfs mijn hoofd in een duel als dat nodig is.”

Nou, toe maar! Het zijn karaktereigenschappen die een ploeg kan gebruiken. Spelers uit Latijns-Amerika herbergen dergelijke kwaliteiten vaak net iets vaker dan Nederlandse voetballers, al gaat die vlieger niet per se op voor alle spelers die het eerste van Ajax haalden en hun roots in Brazilië, Argentinië, Mexico, Colombia of Uruguay hebben liggen.

Voetballers als Filipe Luis, Kerlon, Walker, Patrickson Delgado en Froylan Ledezma zijn prachtige namen, maar we zoeken echt alleen de spelers uit Latijns-Amerikaanse landen die ooit het eerste van Ajax haalden.

Lukt het jou om al die spelers op te dreunen? Je krijgt zes minuten de tijd. Succes!

Wordt de quiz niet meteen goed weergegeven? Vernieuw dan de pagina. Meestal is het probleem dan verholpen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >