Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Sánchez ‘zou zijn leven geven’ om doelen met Ajax te behalen

Op de arm van Jorge Sánchez prijkt de tatoeage van een guerrero, wat ‘strijder’ betekent. Dat is ook precies hoe de nieuwste aanwinst van Ajax zichzelf omschrijft. Hij is een verdediger die zijn leven zou geven om zijn doelen te behalen.

11 augustus 2022 - 09:16
Sanchez Shirt 1200
Sánchez gaat met rugnummer 19 spelen. © AFC Ajax

“Als ik word losgelaten op het veld, gooi ik zelfs mijn hoofd in een duel als dat nodig is. Ik vecht voor iedere bal en stop nooit met rennen,” vertelt Sánchez aan Ajax TV. “Daar houd ik van. Ik probeer die mentaliteit over te brengen op mijn teamgenoten. Of we nu winnen of verliezen, je moet altijd alles geven. Dat is waar ik voor sta.”

Met het vertrek van Lisandro Martínez en Nico Tagliafico leverde Ajax de nodige grinta in. De Argentijnen werden gekenmerkt door hun ‘over mijn lijk-mentaliteit’. Een eigenschap die er in Latijns-Amerika met de paplepel wordt ingegoten. Zo ook bij Sánchez en zijn teamgenoot Edson Álvarez.

“Dat komt omdat hij ook Mexicaan is,” vertelt de verdediger lachend. “Dat is hoe wij zijn. Altijd blijven gaan, met de kop omhoog en de borst vooruit. En als we achter staan, zij aan zij strijden en elkaar oppeppen. Als je naar een club als Ajax komt, moet je je leven geven om je doelen te behalen.”

Met Álvarez is gelijk een heel belangrijk persoon in het leven van Sánchez benoemd. Hij omschrijft zijn landgenoot als een boezemvriend, wat ook blijkt uit de beelden van Ajax. De innige omhelzing van de twee is alleszeggend. Hun geschiedenis gaat dan ook al lang terug. Ze speelden een jaar samen bij Club América en de vriendschap werd voortgezet bij de nationale ploeg van Mexico.

Aanbevolen
Welke Latijns-Amerikanen maakten minuten in Ajax 1?

“Daar delen we altijd een kamer. En als dat niet gebeurt, zorgen we zelf dat we hoe dan ook samen zijn,” aldus Sánchez. “Edson is heel belangrijk voor mij in zowel mijn carrière als mijn leven. Mede dankzij hem ben ik hier. Hij heeft mij laten groeien, zowel binnen als buiten het veld. Zo brengt hij ook de negatieve aspecten bij mij onder ogen. Dat hielp me om te veranderen als persoon en mijn eigen tekortkomingen te zien.”

In zijn eerste interview in Nederland valt de naam van Álvarez dan ook met grote regelmaat. Sánchez kan nu al bouwen op zijn vriend, die ook een warme welkomstboodschap insprak. “Het is een oprechte vriendschap, waar iedereen op hoopt in zijn leven. Ik heb nog geen wedstrijd gespeeld en nu al scheldt hij mijn de huid vol, haha.”

Sánchez, die een contract ondertekende tot de zomer van 2026, is bijzonder blij om bij Ajax te zijn. De Johan Cruijff Arena maakt direct indruk op hem, ondanks dat de stoeltjes nu nog leeg zijn. “Ik las ooit een boek over Johan Cruijff. Voor mij is dat iets dat een stempel heeft gedrukt op me. Je leest zo’n boek als kind. Nu ben ik hier en is het realiteit. Dat is een droom die uitkomt.”

In Mexico bleef een fout in de finale van de play-offs Sánchez lang achtervolgen. Zo'n misser waar een tegengoal uit voortkomt, vergeten de mensen niet snel. Toch won hij daarna het respect van de supporters terug. Over zijn doelen in Amsterdam is hij duidelijk.

“Ik ben hier net, maar wil al niet meer weg. Ik heb zin in de onvergetelijke wedstrijden in de Champions League of in de duels waarin we strijden om de landstitel. Daar ben ik voor gekomen, om prijzen te winnen en geschiedenis te schrijven met de club.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >