Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bassey mist duels met Fortuna en Groningen door schorsing

Calvin Bassey moet nog even wachten op zijn eredivisiedebuut. Na zijn rode kaart in de Johan Cruijffschaal is de 22-jarige verdediger voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

01 augustus 2022 - 16:19
Bassey Ajax 1200
Het debuut van Bassey duurde maar kort. © Pro Shots

Het officiële debuut van Bassey in het Ajaxshirt duurde welgeteld zestien minuten. Zo had hij het zelf ook vast niet voor ogen. De van Rangers FC overgekomen verdediger werd bij zijn entree in de uitverkochte Johan Cruijff Arena hartstochtelijk toegejuicht door de Ajacieden op de tribunes, maar mocht al snel weer inrukken.

Een overtreding op PSV’er Ismael Saibari werd door arbiter Dennis Higler met geel bestraft. De VAR greep echter in, waarna Bassey alsnog van het veld werd gestuurd. Die rode kaart kost hem nu de start van de eredivisie. De wedstrijden tegen Fortuna Sittard (uit) en FC Groningen (thuis) moet de verdediger aan zich voorbij laten gaan.

Een tegenvaller, nadat de zomeraanwinst eerder al het oefenduel met Shakhtar Donetsk moest missen omdat zijn werkvergunning nog niet op orde was. Zodoende heeft Bassey nog weinig wedstrijdminuten kunnen maken. Zondag kwam hij wel een uur in actie tijdens het oefenduel met Almere City (1-1).

Alfred Schreuder kan pas op zondag 21 augustus weer over Bassey beschikken, wanneer Ajax op bezoek gaat bij Sparta Rotterdam.

Aanbevolen
Ajax laat geen bedelbordjes meer toe in Johan Cruijff Arena

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >