Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax laat geen bedelbordjes meer toe in Johan Cruijff Arena

Het is over met bedelbordjes in de Johan Cruijff Arena. Voorafgaand aan Ajax - PSV (3-5) moesten veel kinderen hun bordje bij de ingang afstaan. Het werd de laatste tijd ook steeds gekker. Ajax besloot daarom in te grijpen.

01 augustus 2022 - 15:35
Bedelbord 1200
De wildgroei aan bedelbordjes wordt een halt toegeroepen. © De Brouwer

De club bevestigt desgevraagd aan Ajax Life dat bedelbordjes niet langer zijn toegestaan in het stadion. Het genomen besluit kent twee redenen: enerzijds ontstond er simpelweg een wildgroei aan bordjes met hebberige eigenaren. Je kunt zeggen dat het onschuldig is, maar op zeker moment wordt het ook allemaal te gek.

Er worden shirtjes geëist, handtekeningen en wat al niet meer. Het begon allemaal onschuldig, maar het ergerlijke is dat sommige volwassenen vinden dat hun kroost ook recht heeft op van alles. En precies dan wordt het wel een beetje ongemakkelijk. Als een speler voorbijloopt zonder een shirt af te staan, dan heet dat meteen ‘arrogant’. Mensen gaan er soms al blind vanuit dat ze iets krijgen.

Aanbevolen
Bedelen in de Johan Cruijff Arena

We schreven eerder al eens hoe we als Supportersvereniging Ajax kijken naar het toch wel uit de hand gelopen fenomeen. De veiligheid is voor Ajax een tweede reden om de bordjes niet meer toe te laten. De veelal papieren en kartonnen bordjes of soms zelfs opgevouwen lakens zijn immers brandgevoelig, zo laat de club weten.

Zodoende verdwenen veel bedelbordjes in aanloop naar de Johan Cruijffschaal in de kliko. De club snapt dat het voor de makertjes van de bordjes op dat moment een teleurstelling was, maar ziet zich simpelweg genoodzaakt om ergens een streep te trekken.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >