Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder schuift puzzelstukjes in elkaar richting Johan Cruijffschaal

De strijd om de Johan Cruijffschaal is in aantocht. Alfred Schreuder zag in aanloop naar de seizoensopener al veel moois op het veld ontstaan, maar er zijn ook nog een aantal puzzelstukjes te leggen.

Door Jordy Haak
27 juli 2022 - 10:46
Schreuder Ajasha 1200
Schreuder moet nog enkele knopen doorhakken. © Pro Shots

Zo is de vraag welke doelman tegen PSV onder de lat staat. Daarover heeft Schreuder nog geen beslissing genomen. Hij verwacht donderdag of vrijdag de knoop door te hakken. “Maar dat is nog geen permanent besluit. Daar vind ik het veel te vroeg voor,” vertelt hij in gesprek met onder anderen Ajax Life.

“Dit was pas de eerste wedstrijd van Remko Pasveer. Hij zou eigenlijk afgelopen zaterdag keepen, maar de wedstrijd tegen Eintracht Frankfurt werd geschrapt. Remko heeft tegen Shakhtar Donetsk niet veel te doen gehad, maar hij straalt rust uit. Dat is zijn kracht. Jay Gorter is een moderne keeper en heeft andere kwaliteiten,” zo legt de hoofdcoach na het benefietduel (3-1) uit.

Dat de oefenwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt niet doorging, was voor Schreuder letterlijk een streep door de rekening. Het was de bedoeling dat mannen als Pasveer, Antony en Jurriën Timber hun eerste minuten van de voorbereiding zouden maken. Uiteindelijk verscheen het drietal pas tegen Shakhtar aan de aftrap.

“Dat die wedstrijd werd afgelast, was inderdaad jammer. Anders hadden de spelers meer minuten kunnen tanken en was je weer een stap verder geweest. Je plant zo’n wedstrijd immers bewust in om minuten op te bouwen,” legt Schreuder uit. “Dan had tegen Shakhtar iedereen bijna negentig minuten kunnen spelen. Nu hebben we iets meer geschoven en bijvoorbeeld Antony wat langer laten staan dan zaterdag de bedoeling was.”

Aanbevolen
Schreuder heeft niet het gevoel dat Antony bezig is met transfer

Dat Timber en Antony nog weinig wedstrijdminuten in de benen hebben, hoeft volgens Schreuder geen probleem te zijn richting het treffen met PSV. “Mits ze geen fysieke klachten krijgen, zijn beiden klaar voor een basisplaats. Als ze fit genoeg zijn, gaan ze wat mij betreft ook spelen. Het gaat immers om een prijs. En je mag vijf keer wisselen. Wij moeten goed kijken hoe we het elftal eromheen bouwen, want ze moeten wedstrijdminuten in de benen krijgen.”

Met de komst van Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Calvin Bassey, Brian Brobbey en Francisco Conceição heeft Schreuder over versterkingen niet te klagen. Er is flink geld uitgegeven. “Of dat voor extra druk zorgt? Dat niet, maar ik voel me wel bevoorrecht.”

“Vergeet tegelijkertijd niet dat er per saldo nog meer spelers zijn vertrokken. Als team hebben we tijd nodig te groeien. Daarnaast kijk ik ook graag naar eigen jeugd. Dan is het mooi te zien hoe jongens als Youri Baas, Kian Fitz-Jim en Kenneth Taylor op het veld staan. Ik vind dat leuk te zien en het hoort ook bij Ajax.”

In de afgelopen weken heeft Schreuder wel gemerkt dat er als trainer van Ajax veel op hem afkomt. “Het is niet zo dat je hier iedere dag alleen met een training bezig bent. Er komt veel meer bij kijken. Daarom heet deze functie tegenwoordig ook ‘manager’. Het vraagt veel van je, maar dat hoort bij een grote club en is een mooie uitdaging.”

Aanbevolen
Klaassen weet dat Ajax rol van favoriet moet waarmaken

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >