Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Schreuder over Rensch, Bassey en keepersstrijd

Voor het eerst in lange tijd is er sprake van een behoorlijke renovatie bij Ajax. Een boel spelers zijn vertrokken, terwijl er ook flink wat jongens zijn teruggehaald. Met name in de defensie zien we veel andere poppetjes. Alfred Schreuder bespreekt ze stuk voor stuk.

23 juli 2022 - 05:59
Schreuderdefensie800
Pasveer straalt volgens Schreuder veel rust uit. © AFC Ajax

De nieuwe trainer van Ajax nam in Oostenrijk de tijd om bij te praten met de aanwezige media. Ook Ajax Life schoof aan bij het rondetafelgesprek. Het is serieus interessant Schreuder te horen praten over alles wat met de club te maken heeft. Van tactiek tot de band met spelers. En van specifieke posities tot de concurrentiestrijd.

Een belangrijk onderdeel van het gesprek was de defensie. Met Noussair Mazraoui, Lisandro Martínez en Nico Tagliafico zijn er drie kernspelers vertrokken. De club haalde Calvin Bassey en Owen Wijndal daarvoor terug, terwijl Devyne Rensch op rechtsback de kans krijgt.

Tijdens het oefenduel met Red Bull Salzburg (3-2) hoorden we Schreuder vooral coachen richting Rensch. “Dat waren tactische instructies over positie en opbouw. Hij stond te laag op het veld. Als we over links opbouwen, moet hij de breedte van de vijfmeterlijn aanhouden. Dan heeft hij een goede positie voor de restverdediging. Hoger op het veld stond hij wel steeds in de goede positie, maar laag moet hij zich beter positioneren.”

Rensch heeft in het verleden laten zien een prima speler te zijn, maar maakte vorig seizoen geen beste indruk. Toch durft Schreuder het met hem aan, ook in de Champions League. “Voetbal is dingen ervaren. Ik durf het zeker aan met hem. Als hij fit blijft, heeft hij heel veel potentie. Hij moet nog wel stappen maken, maar Mazraoui heeft in het begin ook problemen gehad.”

Aanbevolen
Een ideale basiself bestaat niet voor Schreuder

“Ik ben heel erg fan van wat hij ons geeft en niet zozeer van wat hij niet kan. Rensch speelt bij Ajax vanwege bepaalde kwaliteiten. Daarop moet de trainer hem beoordelen. Daarnaast moet ik hem helpen in de dingen die hij kan verbeteren, zoals zijn verdedigende stabiliteit. Dat weet hij ook, maar dat zijn normale processen. Die heeft Wijndal ook.” 

Verder zijn we benieuwd wat aanwinst Bassey in zijn mars heeft. Schreuder spreekt in ieder geval positief over hem. “Hij geeft ons duelkracht en snelheid. Ik denk dat we dat nodig hebben achterin. Bassey is de een-op-een vervanger van Martínez. Dat wil niet zeggen dat hij alleen centraal kan spelen, want we hebben hem ook gehaald als linksback. Hij is complementair aan wat we nodig hebben.” 

De concurrentiestrijd wordt er sowieso interessanter op. Een paar posities kun je zo invullen, maar de keepersstrijd ligt volgens Schreuder nog volledig open. “Ik neem Maarten Stekelenburg daarin ook mee. Hij straalt rust uit en het elftal weet wat hij doet. Daar hou ik van,” zo vertelt de trainer over de ervaren doelman, die vanaf zondag weer zijn belasting mag opbouwen.

“Remko Pasveer is weer fit en straalt ook een bepaalde rust uit. Jay Gorter is jong, een totaal ander type. Hij is levendig, een megatalent en maakt een goede ontwikkeling door. Ook hij is klaar om te keepen. Wanneer ik de knoop doorhak wie onder de lat komt te staan? Ik wil eerst kijken hoe het met ieders ontwikkeling gaat.”

Aanbevolen
Bereidheid en samen willen werken, zijn volgens Schreuder cruciaal

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >