Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hamstra legt uit waarom Ajax flink bedrag neerlegt voor Bassey

Ajax heeft met Calvin Bassey de derde aanwinst van deze transferzomer binnengehaald. Om de verdediger los te weken bij Rangers FC, moest er minstens 23 miljoen euro worden overgemaakt naar Glasgow. Gerry Hamstra legt uit waarom de club zo veel geld voor hem over heeft.

20 juli 2022 - 14:06
Basseyham800
Bassey wordt gezien als CL-waardige speler. © AFC Ajax

De bedragen worden steeds gekker. Waar tien miljoen vroeger veel geld was voor een speler, daar kijken we bij Ajax nu niet heel gek meer op als een transferrecord wordt verbroken. Het hoort bij de huidige voetbalgekte, maar heeft volgens Hamstra ook te maken met het grote aantal vertrekkende spelers.

“We zitten in een aparte situatie. Er zijn een paar jaar lang bijna geen spelers vertrokken. En als ze weggingen, dan waren het er maar één of twee,” zo vertelt Hamstra onder meer aan Ajax Life. “Nu zit je in een situatie dat er veel meer spelers weg zijn. Je hebt jongens die gratis de deur uitliepen, maar ook gasten die graag een stap wilden maken.”

“Dan moet je Champions Leaguewaardige spelers terughalen,” vervolgt Hamstra. “De één-op-één vervangers kosten nou eenmaal iets meer dan de jongens die daarachter zitten. Uiteindelijk heb je ambities. Je wil kampioen worden en de volgende stap in Europa zetten.”

Aanbevolen
Daar is-ie: Bassey tekent voor vijf jaar bij Ajax

Daarnaast is Bassey volgens Hamstra iemand waar Ajax vrijwel direct op kan rekenen, ondanks dat hij pas later in het betaald voetbal is terechtgekomen. “Het is een open persoonlijkheid. Bij Rangers heeft hij een geweldige vlucht genomen. Bassey speelde eerst als back, maar Giovanni van Bronckhorst heeft hem in het centrum gezet. Hij is een jongen die in korte tijd grote stappen heeft gezet.”

Ajax was overigens niet de enige met interesse in Bassey. De verdediger kon ook naar de middenmoot van de Premier League, maar koos voor de eredivisie. “Vanuit hier kan hij met twee á drie jaar alsnog een mooie stap maken naar de top van Engeland. Dat is ook de balans die we hanteren. We willen aan de ene kant presteren met dit soort jongens erbij, maar weten ook dat ze uiteindelijk een volgende stap willen maken.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >