Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Hamstra kijkt bij terugkeer Brobbey niet te veel naar sentimenten

Brian Brobbey keert op korte termijn terug bij Ajax. Het knaagt bij de club dat er miljoenen moeten worden neergelegd voor een speler die eerder transfervrij de deur uitliep, maar Hamstra probeert vooral feitelijk naar de situatie te kijken.

20 juli 2022 - 17:59
Hamstrabrobbey800
Brobbey mag Ajax heel dankbaar zijn. © Pro Shots

Met Brobbey verzekert Ajax zich van een spits die precies weet wat er van hem wordt verlangd. Toch voelt zijn terugkeer wrang. “Ik snap alle emoties en sentimenten. Dat hoort bij het voetbal. Maar het is mijn taak daar heel feitelijk en analytisch naar te kijken,” zo stelt Hamstra onder anderen tegenover Ajax Life.

Als we de laatste berichten moeten geloven, maakt Ajax een slordige twintig miljoen euro over naar RB Leipzig. Dat is een hoop geld. “Het knaagt natuurlijk dat hij uit onze jeugdopleiding komt en op een bepaalde manier is weggegaan. Maar als je dat weghaalt, wat heel lastig is, en kijkt naar een soortgelijke spits in Europa, dan ben je dit soort bedragen kwijt.”

Aanbevolen
Hamstra geeft inkijkje in megadeal rond Martínez

Toch bekruipt ons de vraag: welk signaal geef je af naar je jeugdopleiding? Het kan niet de bedoeling zijn dat ieder talent zomaar gratis vertrekt. “Dat is een van de dingen waarvan we hebben gezegd: dat gaan we anders doen. Daar zijn we vorig jaar mee begonnen door talenten vast te leggen, zodat we niet in dezelfde situatie terechtkomen.”

Over verlengen gesproken… Hoe staat het er eigenlijk voor met de contractverlenging van Jurriën Timber? “Daar zijn we mee in gesprek. Het is lastig daar verder iets over te zeggen, maar duidelijk is dat we Jurriën graag langer willen houden.”

Aanbevolen
Ajax wil Antony niet laten gaan en kijkt naar extra spits

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >