Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Dwars door het lint voor Pasveer!

Consternatie op het terrein van Quick’20 als de openbare training van Ajax al even bezig is. Mensen beginnen plots te bewegen. Te rennen zelfs! Ze hebben iemand gespot. Maar wie? De koning? Een filmster? Steven Bergwijn dan? Neejjj, Remko Pasveer!

01 juli 2022 - 16:07
Pasveer 1200
Ziet Pasveer hier zijn fans al aan komen rennen? © Pro Shots

De openbare oefensessie op Sportpark Vondersweijde in Oldenzaal is zeker al een halfuur aan de gang als een handjevol mensen plots de hoofdtribune verlaat. Ze snelwandelen allemaal dezelfde kant op met opwinding in de ogen. Ze laten achterblijvers in vertwijfeling achter. Sommigen kunnen hun nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaan er achteraan. Iets met een schaap en een dam.

Al snel wordt duidelijk dat het om de gespotte Pasveer gaat. De 38-jarige goalie komt pas net aan bij Quick’20. Hij werkt apart van de groep en gaat zich omkleden. Zijn fans keren dan ook onverrichterzake terug naar hun plekje. “Hij komt later terug, zegt-ie,” roept een twintiger in Ajaxtrainingspak.

We zien Pasveer tien minuten later het gras betreden. Zijn (veelal piepjonge) collega’s zijn bezig met een partijvorm. Hij pakt een ander deel van het veld en zondert zich af met zes ballen. Een voor een schiet hij ze van een meter of twintig op goal. De trap moet zo strak mogelijk. En dan is het zaak de geschoten ballen zelf weer te halen. “Ga maar even iets voor jezelf doen,” zo lijkt er te zijn gezegd.

Dan stuiten ze op een rood-wit gespannen lint… Oei… Die hangt er vast niet voor niks.

Toch houdt Pasveer de gemoederen bezig. Ditmaal bij de Oldenzaalse jeugd. Aan de overkant van het veld rent een groepje van zo’n tien gastjes over de lange zijde naar de goal waar de Ajaxkeeper bezig is. Dan stuiten ze op een rood-wit gespannen lint… Oei… Die hangt er vast niet voor niks. Twijfel. Je ziet ze denken. Dan schiet een van de mannetjes onder het lint door. De rest volgt. Wéér dat schaap en die dam, haha!

Niemand houdt de jongens tegen. Ze bereiken Pasveer, die net ballen aan het rapen is. De doelman neemt alle tijd van de wereld. Hij geeft krabbels, gaat op de foto en poseert zich suf. Tot het moment dat hij echt verder moet. De kinderen hebben het doel bereikt en druipen weer af.

Een van de jongetjes loopt met zijn hoofd in de wolken voor de hoofdtribune langs. Als hij een bekende ziet, gaan de handen in zijn haar: “Het is gelukt, ik sta gewoon op de foto met Remko Pasveer!” De grote pretogen in zijn dolblije koppie geven aan hoe belangrijk zo’n openbare training is voor de binding met de supporters van de toekomst.

Heel goed Ajax, vaker doen!

Aanbevolen
Schreuder niet blind voor ontwikkeling Ünüvar

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >