Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Definitief terugkerende Brobbey moet Ajax heel dankbaar zijn

RB Leipzig maakte het Ajax en Brian Brobbey niet makkelijk, maar de twintigjarige spits keert definitief terug in Amsterdam. Ajax betaalt maximaal negentien miljoen euro voor de zelfopgeleide aanvaller, die nog maar zo kortgeleden gratis de Johan Cruijff Arena uitwandelde.

22 juli 2022 - 09:29
Brobbey 1200
Een juichende Brobbey doet het altijd goed op foto's. © AFC Ajax

Brobbey tekent een contract tot de zomer van 2027 en gaat met rugnummer 9 spelen. Zijn definitieve terugkeer bleek niet zo vanzelfsprekend als Ajax en de speler in kwestie vooraf misschien hadden gehoopt. In Duitsland weten ze immers ook dat Sébastien Haller is verkocht en dat Ajax al een soort van rekende op de komst van Brobbey. Het transferspel werd dus hard gespeeld.

Die Roten Bullen hingen een flink prijskaartje om de nek van Brobbey in de hoop het onderste uit de kan te halen. Iedereen boos, maar geef ze eens ongelijk. Het zorgde er in elk geval voor dat de onderhandelingen langer duurden dan in Amsterdam gehoopt. We zagen Brobbey zich dan ook met flinke tegenzin melden op het trainingsveld van RB Leipzig. 

Brobbey maakte er de laatste weken geen geheim van bij Ajax te willen blijven. Hij wilde niks liever. Had hij dat in maart 2021 maar bedacht. Toen besloten speler en entourage – na Ajax langdurig aan het lijntje te hebben gehouden – de club te verlaten. Tekent hij bij of gaat hij weg? Dat was die weken de grote vraag. Hij koos uiteindelijk voor het laatste.

Aanbevolen
Hamstra kijkt bij terugkeer Brobbey niet te veel naar sentimenten

Door allerlei omstandigheden werd het Duitse avontuur niet wat Brobbey ervan verwachtte. Hij kreeg al snel spijt, al zal hij dat zelf nooit hardop toegeven. Na een halfjaartje wierp Ajax een reddingsboei en keerde hij op huurbasis terug. Hij deed in Amsterdam waar hij voor was gehaald en leverde een belangrijke bijdrage aan het afgelopen kampioenschap. Denk maar aan zijn belangrijke treffers tegen FC Utrecht, PSV en NEC.

Met Brobbey verzekert Ajax zich sowieso van een spits die precies weet wat er van hem wordt verlangd. Niks acclimatiseren of wennen. Hij staat er meteen. Toch voelt zijn terugkeer ietwat wrang. Welk signaal geef je af naar je jeugdopleiding? Daarbij is het de vraag of Brobbey over een heel seizoen kan leveren en of hij heel blijft.

Eén ding is zeker: Brobbey mag Ajax op zijn blote knieën bedanken voor het geloof, het vele geduld en de onvoorwaardelijke liefde. Hopelijk betaalt hij dat volledig terug.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >