Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

De lach regeert bij nieuwkomers in Amsterdam

Steven Berghuis, Mo Ihattaren en Steven Bergwijn in het Ajaxshirt. Het zijn mooie plaatjes. Wie twee jaar geleden had voorspeld dat dit trio anno 2022 gezamenlijk in Amsterdam zou spelen, was gegarandeerd voor gek verklaard.

Door Jordy Haak
13 juli 2022 - 13:33
Bergwijn Ihattaren 1200
Bergwijn en Ihattaren bij Ajax. Wie had dat gedacht? © AFC Ajax

Het leuke is dat alle drie de spelers met een grote glimlach rondlopen op De Toekomst. Berghuis leek zich afgelopen seizoen als een vis in het water te voelen. Hij verklaarde al meermaals dat hij nog altijd blij is met de keuze die hij heeft gemaakt. De positiewisseling naar het middenveld gaf hem nieuwe prikkelingen en maakte van hem een completere voetballer.

Hij verschijnt regelmatig met een stralend gezicht voor de camera’s. Er wordt wel eens gezegd dat Ajax een koude club is, maar de beelden bewijzen het tegendeel. Geen verongelijkte trekjes bij de voormalig Feyenoorder, maar gretigheid. De ambitie om te strijden om het hoogst haalbare.

Hetzelfde zien we terug bij Bergwijn. De zomeraanwinst schiet spontaan in de lach wanneer hij bij zijn presentatie een foto uit zijn Ajaxjeugd krijgt voorgeschoteld. “Mooi man. Ik ben blij terug te zijn. Op De Toekomst is haast niets veranderd. Dat is een goed teken,” horen we hem zeggen.

Na een mindere periode bij Tottenham hoopt de aanvaller zijn carrière bij Ajax een nieuw leven in te blazen. De lijn die hij heeft ingezet bij het Nederlands elftal, wil hij doortrekken. Wordt Bergwijn een sensatie in de Johan Cruijff Arena? Het zou zomaar kunnen. De kwaliteiten heeft hij. Dat heeft-ie immers vaak genoeg bewezen bij PSV, Oranje en de beperkte minuten in Londen.

En wat te denken van Ihattaren? Zijn voetbalcarrière leek na een totaal mislukt avontuur in Italië een gesloten boek. Ajax wierp hem een laatste reddingsboei toe. Die lijkt de talentvolle voetballer met twee handen te hebben vastgegrepen.

Is het vloeken in de kerk als ik opper dat Ajax best eens mag aankloppen bij Wijnaldum?

Hij oogt een stuk afgetrainder, voelt zich weer voetballer en is klaar om zijn kwaliteiten te tonen aan de supporters. Het plezier is helemaal terug. Op de trainingsfoto’s die de club deelt, zien we hem stralen. In zijn eerste interviews met de media horen we een herboren voetballer praten. Kortom, de lach regeert in Amsterdam.

Het maakt nieuwsgierig naar het nieuwe seizoen. Ik kijk nu al uit naar de snelheid van Bergwijn en de magnifieke trap van Ihattaren. Een coproductie van die twee in het Philips Stadion zou best lachen zijn. Het seizoen moet nog officieel beginnen, maar de voorpret is ook best leuk. Ik weet dat sentimenten van ondergeschikt belang zijn, maar stiekem is het best grappig om een selectie te hebben die wordt vervloekt in Eindhoven en Rotterdam.

Gerry Hamstra en Klaas Jan Huntelaar zijn nog druk in de weer om de selectie verder vorm te geven. Ook het vrijgekomen plekje van Ryan Gravenberch moet nog worden opgevuld. Is het vloeken in de kerk als ik opper dat Ajax best eens mag aankloppen bij Georginio Wijnaldum? Nog altijd een veelzijdige topvoetballer, die mee wil naar WK, maar momenteel bij Paris Saint-Germain in de put zit.

Of gaan er bij jullie nu heel veel nekharen recht overeind staan? Afijn, zomaar een gedachte om eens over na te denken. Hij zou in ieder geval ons wijnassortiment compleet maken. En zijn lach keert ongetwijfeld ook terug. Daar blijken we in Amsterdam immers best goed in. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >