Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Daar is-ie: Bassey tekent voor vijf jaar bij Ajax

Het zat al even in de pijplijn, maar is nu ook officieel: Calvin Bassey is speler van Ajax! De club maakte 23 miljoen euro over naar Rangers FC, waarna de verdediger in Oostenrijk zijn krabbel zette onder een contract tot 2027. Het bedrag kan via bonussen oplopen tot 26,5 miljoen euro.

20 juli 2022 - 14:00
Basseytransfer800
Bassey heeft zowel de Britse als Nigeriaanse nationaliteit. © Pro Shots

Nu Lisandro Martínez voor een duizelingwekkend bedrag naar Manchester United is vertrokken, komt er ruimte vrij voor de nodige investeringen. Owen Wijndal en Steven Bergwijn werden aangetrokken, terwijl de komst van Brian Brobbey en Francisco Conceição ook nagenoeg rond is. Calvin Bassey mag zich aan dat rijtje met aanwinsten toevoegen.

De verdediger – die zowel centraal als op linksback uit de voeten kan – komt over van Rangers FC. Met die club behaalde hij vorig seizoen de Europa Leaguefinale. Bassey is geboren in Italië, maar heeft zowel de Britse als Nigeriaanse nationaliteit. In maart 2022 debuteerde hij voor het Nigeriaanse elftal. 

Aanbevolen
Hamstra legt uit waarom Ajax flink bedrag neerlegt voor Bassey

Met de komst van Bassey heeft Alfred Schreuder weer een extra optie als linker centrale verdediger. We weten dat Daley Blind die positie kan invullen, maar een dubbele bezetting is geen overbodige luxe tijdens het propvolle voetbalseizoen.

Bassey tekende woensdag in Oostenrijk een contract tot medio 2027. De verdediger sluit dan ook direct aan bij het trainingskamp in Bramberg am Wildkogel. In Amsterdam gaat hij spelen met rugnummer 33. 

Waar Ajax zich tot enkele weken geleden redelijk stilhield op de transfermarkt, daar slaat de club nu ineens een driedubbele slag. We zijn ontzettend benieuwd naar de selectie van komend seizoen. Het worden interessante weken. Dat sowieso!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >