Met meer dan 125.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Bramberg dag 2: hoofd, schouders, knie en teen

Ajax werkt dinsdag een oefenduel met Red Bull Salzburg af, maar stond ’s ochtends al op het veld voor een korte training. Daarin zagen we een gierende Antony, bijzondere trainingsoefeningen en een overvliegende mystery guest.

19 juli 2022 - 15:00
Brambergdag2 800
Het is goed Antony zo in de weer te zien. © AFC Ajax

Tijdens de warming-up blijkt er één mannetje te weinig. We zien Davy Klaassen richting de tent wijzen waar de spelers zich omkleden. Daar loopt Kik Pierie met gebogen hoofd naar binnen. De verdediger is afgehaakt. Later valt ook Naci Ünüvar uit. Nog voordat de training is afgelopen, stapt het duo op de fiets richting het hotel.

Tegelijkertijd zijn de doelmannen druk in de weer met tennisballen. Van dichtbij vuurt keeperstrainer Anton Scheutjens de kleine balletjes op de goalies af, terwijl ze van de zijkant met voetballen onder schot worden genomen. “Sneller, duurt te lang!” schreeuwt Scheutjens naar Tom de Graaff, die door Jay Gorter als Tik Tok Tom wordt bestempeld.

Onze aandacht wordt vervolgens gewekt door een oefening waarbij het reactievermogen wordt getest. Een soort ‘hoofd, schouders, knie en teen’. De spelers moeten zo snel mogelijk reageren op commando’s. “Head, shoulder turn, left!” Mohammed Kudus reageert razendsnel, terwijl Antony de compleet verkeerde kant op rent. De Braziliaan lacht er zelf het hardst om.

We sluiten niet uit dat Bassey op bijzondere wijze is gearriveerd in Bramberg.

Het is sowieso goed te zien dat Antony volledig met de groep meetraint. Hij gaat volle bak, oogt gretig en lijkt bijna geen last meer te hebben van zijn enkelblessure. Antony’s eerste minuten komen steeds dichterbij. Hopelijk maakt hij in Oostenrijk al zijn rentree.

Toch heeft het er alle schijn van dat een basisplek tegen RB Salzburg te vroeg komt. Richting het einde van de training doet hij mee met een positiespelletje, waar ook Sean Klaiber, Mohamed Daramy, Nico Tagliafico en Jurriën Timber aan deelnemen. De vermoedelijke basisspelers hebben het veld dan al verlaten. Edson Álvarez blijft hangen. Hij voert minutenlang overleg met Alfred Schreuder. 

Als we van het trainingscomplex weglopen, zien we in de verte iets vliegen. Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, een parachutist! Wie er precies onder hing, is ons niet helemaal duidelijk, maar we sluiten niet uit dat Calvin Bassey op bijzondere wijze is gearriveerd in Bramberg.

Dat is weer eens iets anders dan een helikopter.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2022/2023

Sluit je aan bij onze ruim 125.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >