Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Bramberg dag 1: Ajaxsupporters zijn nooit ver weg

Ajax is neergestreken in Oostenrijk voor het jaarlijkse trainingskamp. Ook supporters weten de weg naar Bramberg am Wildkogel goed te vinden. Onder het toeziend oog van de Ajacieden werkte de selectie maandag zijn eerste training af.

18 juli 2022 - 15:24
Oostenrijkdag1 800
Bergwijn nam de tijd voor de nodige kiekjes. © Ajax Life

Als de spelers en staf op hun mountainbikes arriveren, heeft een groepje supporters zich al verzameld bij het sportcomplex. De meeste van hen komen ieder jaar speciaal voor Ajax naar Bramberg, terwijl anderen de trip combineren met een langere vakantie. Eén ding is in ieder geval zeker: als Ajax in Oostenrijk is, zijn supporters nooit ver weg.

Terwijl kleine Ajaciedjes hun pennen en handtekeningenboekjes al in de aanslag hebben, dienen de ouders als een soort navigatiesysteem. “Joe, je moet naar links hoor!” roept een vader als twee mensen uit de technische staf verkeerd fietsen. Supporters weten het immers altijd beter! 

Al hangend in de hekken zien ze hoe Remko Pasveer en Antony volop meedoen met de groepstraining. Het duo lijkt aardig op de weg terug. Wie trouwens denkt dat er alleen zoiets als Braziliaanse samba bestaat, heeft Pasveer nooit een bal zien hooghouden. De goalie gooide zowaar een hele trukendoos open. 

Wijndal lacht breeduit terug, met de blije kop waarmee hij eigenlijk al sinds zijn presentatie rondloopt.

Tijdens het positiespel komt het fanatisme naar boven. Vooral de latino’s gaan los. We zien Nico Tagliafico een paar harde slidings inzetten, terwijl we Edson Álvarez horen vloeken na een slechte pass. Iets met ‘puta’ en ‘madre’, of zo. Daar zit geen woord Spaans… Nou ja, wel dus. 

Na zo’n anderhalf uur zit de training erop. De meeste spelers zoeken verkoeling op, terwijl Daley Blind, Dusan Tadic, Davy Klaassen en Jurriën Timber nog even bij Alfred Schreuder worden geroepen voor een kort onderonsje. Het mag duidelijk zijn dat zij de ploeg komend seizoen op sleeptouw moeten nemen.

Ondertussen staan de supporters nog steeds bij de hekken te wachten, met hun mobieltjes in de hand voor de nodige selfies. Vooral Owen Wijndal blijkt populair. “Goed dat je er bent man,” zegt een supporter. Wijndal lacht breeduit terug, met de blije kop waarmee hij eigenlijk al sinds zijn presentatie rondloopt. 

Dit is Ajax op z’n leukst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >