Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn heeft klik met Wijndal en kijkt uit naar duel met PSV

Steven Bergwijn is inmiddels zo’n kleine twee weken Ajacied. In Amsterdam voelt de aanvaller zich prima op zijn plek. In het duel met Red Bull Salzburg gaf hij tevens zijn eerste assist. We spreken Bergwijn na afloop van het vriendschappelijke potje (3-2).

20 juli 2022 - 10:03
Bergwijnrbs800
Ajax voelt voor Bergwijn als thuiskomen. © AFC Ajax

In Oostenrijk stoomt Ajax zich klaar voor het nieuwe seizoen. De selectie moet fit worden en op elkaar in gespeeld raken. Als de strijd om de Johan Cruijffschaal straks losbarst, moeten de Ajacieden er klaar voor zijn. Het oefenduel met RB Salzburg gold dan ook als prima eerste krachtmeting. Die Roten Bullen klapten er vol op.

“Het was een pittige wedstrijd,” zo stelt Bergwijn tijdens een groepsgesprekje na afloop, waar ook Ajax Life onderdeel van was. “Fysiek worden we sterker. Ik merk ook aan mezelf dat ik steeds fitter word. We gaan elke dag vooruit, maar moeten ook nog stappen maken. We zijn pas twee weken bij elkaar, dus dat komt vanzelf wel.” 

Bergwijn keert bij Ajax terug op de plek waar hij in de jeugd al voetbalde. Dat voelt voor hem toch een beetje als thuiskomen. “Ik kende heel veel jongens al, net als een paar mensen van de staf. Dat is lekker binnenkomen. De kleedkamers en kantine zijn nog steeds hetzelfde. Ik krijg er flashbacks van, haha!” 

Aanbevolen
Schreuder probeert verschillende spitsen uit: ‘Kijken wat past’

Een van de jongens die Bergwijn al kent, is Owen Wijndal. De twee speelden bij het Nederlands elftal samen aan de linkerkant. Tegen RB Salzburg was dat niet anders. “Owen is een back die graag komt. Daar hou ik wel van. Het is lekker met hem te spelen.”

Het roept gelijk de vraag op waar Bergwijn het liefst voetbalt. De aanvaller kan immers op alle drie de plekken voorin uit de voeten, maar heeft zelf een voorkeur voor linksbuiten. “Aan de linkerkant ben ik vrijer dan op rechts. Dat ligt me gewoon meer. Maar uiteindelijk speel ik waar de trainer me nodig heeft.” 

Met de Johan Cruijffschaal in aantocht staat er voor Bergwijn gelijk een interessant potje op het programma. Als oud-speler van PSV kent hij als geen ander de sentimenten die rond duels tussen beide clubs spelen. “Bij PSV zijn ze al twee weken van tevoren met zo’n wedstrijd bezig. Het is altijd beladen. Dat geef ik de jongens ook mee.” 

“Iedereen weet dat ik een mooie tijd heb gehad bij PSV, maar nu ben ik bij Ajax,” zo vervolgt Bergwijn. “Ik kan niet wachten om dat duel te spelen. Ik zie het als iedere andere wedstrijd. We moeten die pot gewoon winnen.”

En zo is het maar net!

Aanbevolen
Dit valt op bij oefenzege Ajax op RB Salzburg

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >